Gå til sidens hovedinnhold

Trysils dyreste enebolig kan bli solgt som hytte

Artikkelen er over 14 år gammel

En åtte år gammel enebolig i Steggfallet i Trysil er lagt ut på Finn.no med en prisantydning på nær 4,9 millioner kroner. Megler Anita Moen hos DnBNor Eiendom forteller at hun allerede har fått henvendelser fra potensielle kjøpere.

Huset, som eies av Klas Sagstrøm og Trine Olvik, er den klart dyreste boligen som er til salgs i Trysil i dag. Men prisen på 4.875.000 kroner virker tydeligvis ikke skremmende på alle.
– Boliger blir dyrere. På dette huset finnes dessuten en del kostbare løsninger, som for eksempel jordvarme. I tillegg er beliggenheten og utsikten svært bra, sier Anita Moen.
– Hvem er det som har meldt sin interesse?
– Det er folk som ønsker å flytte til Trysil, og som vil ha en spesiell bolig. Dette huset har en utrolig sjarm. Både arkitektonisk og interiørmessig er det veldig flott.

– Har vært dyrere

Moen tør ikke si om det tidligere er solgt dyrere boliger i Trysil. Eiendomsmegler Willy Storsnes hos Hedmark Eiendom tror kanskje en bolig i Skredderbakken ble solgt for noe mer for noen år tilbake. Det samme tror takstmann Arild Lund.
– Jeg mener det såkalte Bøchmann-huset gikk for over fem millioner kroner. Men jeg skal ikke si det helt sikkert, sier Lund.
Det er han som har taksert Sagstrøm og Olviks bolig. Til tross for at boarealet ikke er større enn 204 kvadratmeter har han altså endt opp med anbefalt salgsverdi på nær 4,9 millioner.
– Det er bra beliggenhet, helt i enden av vegen. Tomta er stor, og standarden på huset er veldig høy. Det er en del fancy løsninger som trekker opp prisen, sier Lund.

– Kan bli vanskelig

Likevel tror takstmannen at det kan gå noe tid før det dukker opp en kjøper som er villig til å betale prisantydningen.
– Det er nok ikke et lettsolgt hus, nei. At det er i øvre sjiktet av hva som finnes i Trysil er det liten tvil om. Og for vanlige tryslinger blir dette huset for dyrt, mener Lund.
Trolig er et kjøp mest aktuelt for folk som enten har tjent eller tjener svært godt – eller for huseiere som kan sitte igjen med en god egenandel etter salg av den boligen de eier i dag.
Willy Storsnes tror ikke huset vil trekke til seg mange interessenter.
– Jeg har sett prospektet på Finn.no. Og huset er uten tvil veldig flott. Men prisnivået er for høyt for de fleste i Trysil, sier Storsnes.

Kommentarer til denne saken