"Unga på Løkja" har nypremiere

SISTE ØVELSE: Fredag øvde elever fra Ådalsbruk Oppvekstsenter for siste gang foran nypremieren på «Unga på Løkja» på Klevfos neste torsdag.
$BYLINE_ON$Foto: Osvald Magnussen$BYLINE_OFF$

SISTE ØVELSE: Fredag øvde elever fra Ådalsbruk Oppvekstsenter for siste gang foran nypremieren på «Unga på Løkja» på Klevfos neste torsdag. $BYLINE_ON$Foto: Osvald Magnussen$BYLINE_OFF$

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Torsdag 12. juni sørger ungene på Ådalsbruk Oppvekstsenter for nypremiere på Tor Karseths "Unga på Løkja". Det skjer 15 år etter at stykket ble oppført første gang.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

"Unga på Løkja" tjuvstarter kulturuka med teater og kunst for barn, som åpner 15. juni, og der dette stykket står sentralt. Uka arrangeres i samarbeid med Klevfos Venner, som fyller 30 år i år.

Mange roller

Det er plukket ut en kjernegruppe på 15-20 skuespillere blant interesserte elever på Ådalsbruk Oppvekstsenter. De har arbeidet med rollene to timer i uka siden vinterferien. I tillegg er det en stor korgruppe med elever som skal være med på sanger og refreng.

Hyggelig gjensyn

Unga på Løkja er satt opp mange ganger rundt omkring, men Tor Karseth sjøl har ikke vært med og satt opp stykket siden 1995.
– Jeg opplever dette som et hyggelig gjensyn med et stoff jeg har arbeidet mye med. Det var det siste jeg fikk gjort i forhold til de gamle informantene på Klevfos. De var født rundt 1910, og det er deres historie stykket handler om, sier Tor Karseth.

Stor innsats

Fredag hadde elevene siste gjennomgang før premieren. Det var lite å utsette på innsatsen, men mye skal klaffe når så mange skuespillere skal ut og inn på små stikkord. Største utfordringen er likevel å ha mot til å snakke og synge høyt nok. Det ga Karseth beskjed om på sin sedvanlig humoristiske måte: "Nå MÅ dere bruke mer stemme. Husk at besteforeldrene deres kommer med nullstilte høreapparater".
Besteforeldre og alle andre kan trygt komme. "Unga på Løkja" vil vekke minner og slå an i år som i 1993.

Restaurert smie

Brede Lundby i Klevfos Venner forteller at den offisielle åpningen av kulturuka 15. juni skal foregå i den restaurerte smia. Der har venneforeningen kostet på naturlig avtrekk over essa og ny pipe over taket.
Noe av programmet er allerede utsolgt, så Lundby anbefaler folk å ringe Klevfos på forhånd for å avtale billetter.

Artikkeltags