Takker Siv for innsatsen

Det var jubel i Frp-leiren.

Det var jubel i Frp-leiren. Foto:

Av og
Artikkelen er over 6 år gammel

Kari Kjønaas Kjos og Per Arne Olsen takker Siv Jensen for et veldig godt valgresultat for Frp.

DEL

 – Siv Jensen har vært veldig god i hele valgkampen, men særlig de siste 14 dagene, sier tidligere nestleder i Fremskrittspartiet, Per Arne Olsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– I sluttspurten har hun vært eksepsjonelt god, med terningskast fem og seks i partilederduellene. Og de terningene er det ikke jeg som har kastet, legger han til.

Nest beste resultat

Fremskrittspartiet ligger an til historiens nest beste resultat noensinne. På forhånd trodde Per Arne Olsen på 15-tallet, håpet på 16-tallet og drømte om 17-tallet.

Prognosene tidlig på kvelden, viste at partiet ligger godt plantet på 16-tallet.

Fremskrittspartiets valgvake var blottet for politisk ledelse. Siv Jensen ankom først sent på kvelden. Nestleder Ketil Solvik-Olsen satt hjemme og passet barn, mens Per Sandberg var hjemme på Senja.

Carl I. Hagen var også fraværende. Han klippet gresset.

Dermed var det sentralstyremedlem Kari Kjønaas Kjos og tidligere nestleder Per Arne Olsen som måtte kommentere valgdagsmålingen klokka 21.00. Jubelen sto i taket på Ballroom da den første prognosen og valgdagsmålingen ble offentliggjort.

Forhandlinger

– Vi er veldig godt fornøyd. Dette betyr at vi har gjort en fantastisk god valgkamp. Partilederen har vært strålende gjennom hele valgkampen og gitt veldig mye energi til alle rundt om i landet. Så syns jeg ungdomspartiet har vært veldig synelige og sterke. Vi får et klart borgerlig flertall, og jeg vil sende en hilsen til Venstre. Jeg er veldig glad for at de ser ut til å få et bra resultat, sier Kari Kjønaas Kjos.

Hun vil ikke kommentere kommende regjeringsforhandlinger. Frp og Høyre må ha med seg enten KrF eller Venstre, eller begge, for å danne regjering. Kjønaas Kjos vil ikke velge mellom de to sentrumspartiene.

– Det er deler av Venstre som ligger nært oss politisk og deler av politikken til KrF som ligger nært oss, mener hun.

For fire år siden fikk Fremskrittspartiet tidenes resultat med 22,9 prosent og 41 mandater.

I 1997 fikk partiet sitt nest beste resultat, på 15,3 prosent og 25 mandater.

Artikkeltags