Derfor kan Erna og Siv få trøbbel

Unio-leder Anders Folkestad utfordrer Erna Solberg og Siv Jensen på fagforeningsfradraget.

Unio-leder Anders Folkestad utfordrer Erna Solberg og Siv Jensen på fagforeningsfradraget. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Rødgrønne foreslår å øke fagforeningsfradraget - blåblå vil videreføre dagens nivå.

DEL

Etter det Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) erfarer, vil regjeringen foreslå å øke fagforeningsfradraget med 250 kroner når de legger fram statsbudsjettet for 2014 mandag.

LES MER OM DEN NYE REGJERINGEN HER!

LES HELE REGJERINGSERKLÆRINGEN FRA HØYRE OG FRP HER!

Blåblå-videreføring

Det innebærer en økning fra 3.850 kroner til 4.100 kroner.

– Det er ingen tvil om at det er positivt med en påplussing i fradraget for kontingent nå. Sist var vi skuffet over at det kom lite, sier Unio-leder Anders Folkestad til ANB.

Fradragsøkningen skaper imidlertid problemer for den kommende regjeringen. Høyre og Frp sier nemlig i sin plattform fra Sundvolden at de vil videreføre fradraget på 2013-nivå.

– Dette skaper trøbbel for Erna og Siv. Men fradraget er viktig som en symboleffekt, og for en del så betyr det noen kroner, legger Folkestad til. 

Fredning sentralt

Han viser til at den blåblå plattformen både slår fast at trepartssamarbeidet er viktig, og at det skal legges til rette for et organisert arbeidsliv.

– De borgerlige har også tuklet med fradraget før, sier Folkestad, vel vitende om at det siste årets fredning av fradraget har vært sentral i Høyres mer moderate arbeidslivspolitikk.

– Nå har de i alle fall muligheten til å forsterke et positivt signal, og vise at de virkelig vil legge til rette for et organisert arbeidsliv, sier Unio-sjefen.

Da Jens Stoltenberg tok over i 2005, var fagforeningsfradraget på 1.800 kroner etter borgerlige kutt. I 2009 var det på 3.600 kroner. I løpet av den siste fireårsperioden har det bare økt med 250 kroner. (ANB)

LES MER OM DEN NYE REGJERINGEN HER!

LES HELE REGJERINGSERKLÆRINGEN FRA HØYRE OG FRP HER!

Artikkeltags