Vil utvide adgangen til midlertidige ansettelser

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Høyre og Frp vil gjøre det lettere for bedrifter å bruke midlertidig ansatte. Unio er skuffet over arbeidslivspolitikken som er skissert i den blåblå regjeringserklæringen.

DEL

I regjeringsplattformen som de to partiene la fram mandag, heter det at fast ansettelse fortsatt skal være hovedregelen. Men samtidig vil den nye regjeringen «utvide adgangen til bruk av midlertidige ansettelser».

Høyre og Frp vil også «myke opp» arbeidsmiljøloven på områder som gjennomsnittsberegning av arbeidstid, alternative turnusordninger og uttak av overtid.

Et eget arbeidstidsutvalg skal nedsettes for å utrede hvordan arbeidskraften «best mulig kan tas i bruk i de kommende tiårene».

Dagens sykelønnsordning videreføres.

– Arbeidslivspolitikken settes i revers på noen områder, men det er egentlig ingen bombe, sier Unio-leder Anders Folkestad.

Han er særlig kritisk til at det skal gis større rom for midlertidige stillinger.

– Regjeringen burde strammet til i bruken av midlertidig tilsetting i staten, men bruker i stedet dette til forverringer på andre områder. Dette er sterkt beklagelig, sier Folkestad.

Også når det gjelder arbeidstid ser han skjær i sjøen med forverringer for enkelte grupper. Unio-lederen mener imidlertid at forslaget om et arbeidstidsutvalg er fornuftig, og han mener det er bra at den nye regjeringen understreker at det skal bygges videre på et velfungerende trepartssamarbeid.

– Regjeringserklæringen tyder på at det blir mange saker å drøfte nettopp i trepartssamarbeidet, sier Folkestad.

LES HELE DEN POLITISKE PLATTFORMEN HER! (pdf-fil)

LES ALT OM DEN NYE REGJERINGEN HER!

Artikkeltags