– Hedmark trenger en sterk rød-grønn benk

INNE: Lasse Juliussen var ved ett-tiden natt til tirsdag inne på Stortinget. Her sammen med Anette Trettebergstuen og sekretær i Hedmark Arbeiderparti Grete Mikaelsen.

INNE: Lasse Juliussen var ved ett-tiden natt til tirsdag inne på Stortinget. Her sammen med Anette Trettebergstuen og sekretær i Hedmark Arbeiderparti Grete Mikaelsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Lasse Juliussen fra Nord-Odal fikk Arbeiderpartiets siste mandat i Hedmark, og ser fram til å få sitte på Stortinget den neste perioden.

DEL

Like før klokka ett natt til tirsdag lå Juliussen an til å komme inn på Stortinget.

– HVIS dette går bra tyder det på at Hedmark Arbeiderparti har gjennomført en veldig bra valgkamp i år. Arbeiderpartiet står tradisjonelt svært sterkt i Hedmark, sier Juliussen.

Arbeiderpartiet mister makten etter åtte år bak roret i regjering sammen med Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Å være i opposisjon blir en ny opplevelse for nord-odølen.

– Jeg har aldri prøvd å være i opposisjon før, men vi må prøve å være sterke. Det har vært mye diskusjoner om hva som vil skje med Hedmark med en blå regjering. De to sterkeste borgerlige partiene kommer til å vri ressurser ut av Hedmark, og fylket vårt trenger en sterk rød-grønn benk på Stortinget, for å hindre det, sier Juliussen.

Han er glad for muligheten han nå har fått.

– Jeg har egentlig aldri tenkt noe særlig på å havne på Stortinget, men det har stadig dukket opp muligheter som jeg har tatt. Jeg hadde ikke takket ja til å være nummer fire på Hedmark Arbeiderpartis stortingsliste om jeg ikke hadde ambisjoner om å være på tinget, forteller Juliussen.

Han vet godt hva hjertesakene blir om han får et sete på Stortinget de neste fire årene.

– Jeg er veldig opptatt av kultur, næring og utdanning. Det er det jeg ønsker å jobbe med om jeg får muligheten, sier Juliussen.

Artikkeltags