– Som forventet

«POSITIVT» MED NEDERLAG: Arnfinn Uthus tror Senterpartiet vil ha godt av en periode utenfor regjering.

«POSITIVT» MED NEDERLAG: Arnfinn Uthus tror Senterpartiet vil ha godt av en periode utenfor regjering. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Vara-ordfører i Elverum, Arnfinn Uthus depper ikke over at partiet hans mister regjeringsposisjonen.

DEL

– Det har pekt i den retningen i en stund. Det er helt greit. Det er folket som bestemmer og det er det som er så flott med et demokrati, sier Uthus.

De borgerlige partiene ser ut til å ta en soleklar valgseier, men det går i liten grad utover Senterpartiet. Partiet ligger like før midnatt an til å gjøre det cirka like bra som ved Stortingsvalget i 2009.

– Det er positivt at vi holder styrken på landsbasis, selv etter åtte år i regjering. Vi kan ikke gå skuffet ut herfra da, utdyper Uthus.

På storskjerm fulgte han og andre Senterpartipolitikere med på valgvaken til Senterpartiet. Under sin tale mente partileder Liv Signe Navarsete at det er en bragd å gjøre et såpass sterkt valg etter åtte år med kompromisser.

Tror det er sunt

Arnfinn tror Senterpartiet vil ha godt av en periode utenfor regjering.

– Jeg synes vi skal bruke de neste fire årene på å finne igjen oss selv. Sette fundamentet og redefinere Senterpartipolitikken. Jeg tror det er bra for både partiet og velgerne, sier Uthus.

Han krysser fingrene for at en sterkere identitet kan sørge for at kommunevalget om to år blir ekstra sterkt.

Allerede da drøyt femti prosent av stemmene var talt opp var det klart at partiet hadde fått mer enn 200 flere stemmer enn ved kommunevalget i 2011.

Alle solemerker tyder også på at Trygve Slagsvold  Vedum beholder sin posisjon på Stortinget. Det tror Arnfinn blir viktig.

– Jeg tror han kan være med å sette et grønt fotavtrykk fra Hedmark på tinget!

Samarbeider bra

Han sender gratulasjoner i retning den borgerlige blokken, og vinnerne av Stortingsvalget 2013. Han tror jordbruket går en spennende tid i møte.

– Jeg er spent på hvordan det blir med jordbruket, sier han.

– Det er ingen tvil om at det blir et helt annet landbruk, nikker leder av Elverum Senterparti, Helge Indset enig.

Men helt krise tror de to imidlertid ikke at det blir her i landet.

– Her i Elverum samarbeider Senterpartiet veldig bra med de borgerlige. Det er et samarbeid som fungerer meget godt, fastslår Arnfinn.

Artikkeltags