Vedum innrømmer at han er skuffet

NEDTUR: Valgkvelden ble en nedtur. Sp må ut av regjeringskontorene. Her Trygve Magnus Slagsvold Vedum mens Liv Signe Navarsete holder sin tale til valgvaken.

NEDTUR: Valgkvelden ble en nedtur. Sp må ut av regjeringskontorene. Her Trygve Magnus Slagsvold Vedum mens Liv Signe Navarsete holder sin tale til valgvaken. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) innrømmer at han er skuffet over at den rødgrønne regjeringen må gå av. Den magre trøsten er at H og Frp ikke ser ut til å få flertall alene.

DEL

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har gratulert Høyres Erna Solberg med seieren og kunngjort at han søker avskjed etter at statsbudsjettet er lagt fram.

Da går også Vedum av som landbruks- og matminister.

– Jeg er skuffet, og aller mest skuffet er jeg over at H og Frp får mye mer innflytelse enn nå på landbrukspolitikken, sier Vedum til Østlendingen.

Også nå klokka 23 er Vedum inne som stortingsrepresentant for Hedmark.

Han sier han vil være en konstruktiv opposisjonspolitiker.

Det samme sa partileder Liv Signe Navarsete, da hun ankom valgvaken.

Hun sa også at Sp tross alt har gjort et godt valg, og at hun for landet sin del håper det ikke blir slik at velgerne skulle ønske det var angrefrist på stemmegivingen.

– Når Sps historie skal skrives, vil de åtte siste årene bli sett på som vår gullalder, sa hun.

Vedum regner med at de borgerlige klarer å danne regjering, men han tror det blir mange, harde runder før de blir enige.

Artikkeltags