Gå til sidens hovedinnhold

Verdig punktum for lærerutdanningen

Artikkelen er over 14 år gammel

Onsdag skal det settes et verdig punktum for allmennlærerutdanningen i Elverum (1892-2007) med åpent seminar og middag for 85 påmeldte gjester.

– Vi har ikke tenkt å bruke masse krefter på å sørge, men jeg synes det er på sin plass med en verdig markering i respekt for det store arbeidet som er nedlagt her i årtier, sier prodekan Per Ivar Kvammen.

Seminar

Han skal lede seminaret onsdag ettermiddag, der man både vil minnes og se framover. Høgskolelektor og skuespiller Ane Hoel vil stå for prologen.
Forfatter Egil Børre Johnsen tar for seg «Elverums-syndromet – om kunsten å nedlegge lærere i litteraturen og om noen forsøk på å redde dem.»
Forfatter Tor Obrestad gikk på lærerutdanningen i Elverum i 1961-63. Han kommer for å si adjø enda en gang og fortelle om sine minner.
Ellers blir det fiolinspill, akkompagnert av Trond Våge på piano, og Hallgeir Greger skal synge og spille.

Idrettsfag

Siste post i seminaret ser framover og skal handle om å ta med det beste fra allmennlærerutdanningen i Elverum inn i det nye Institutt for idrettsfag. Høgskolelektor Vidar Sætereie, idrettskonsulent Rolf Storsveen og langrennstrener og idrettsleder Bjørnar Håkensmoen vil utdype dette temaet.
Seminaret foregår i det store auditoriet på Høgskolen og er åpent for alle.

Middag

Det har vært påmelding til middagen i kantina etter seminaret.
– Det er 85 påmeldte til middagen, deriblant ordføreren, og mange har gått her eller hatt et forhold til lærerutdanningen i Elverum på forskjellige måter. Dette er folk som har vært og er glad i allmennlærerutdanningen, og som ser fram til å møtes, sier Per Ivar Kvammen.

Kommentarer til denne saken