Ville til Blæstad,<br>samlet seg i Løten

LØTEN-KONTORET: – Vi tror at vi står sterkere og bedre rustet mot framtiden ved å samle kompetansen vår, sier daglig leder Sverre Mære (nærmest) i Vekstra Hedmarken BA. Fra venstre i bakgrunnen de som var til stede på kontoret i Meierisenteret i Løten tirsdag: Arne Lindstad, Marianne Gjerstad, Eva Fjeldstad, Knut Johansen, Marianne Tomter, Marius Andreassen, Eivind Imislund og Tora Romstad. 
$BYLINE_ON$Foto: Nils Henning Vespestad$BYLINE_OFF$

LØTEN-KONTORET: – Vi tror at vi står sterkere og bedre rustet mot framtiden ved å samle kompetansen vår, sier daglig leder Sverre Mære (nærmest) i Vekstra Hedmarken BA. Fra venstre i bakgrunnen de som var til stede på kontoret i Meierisenteret i Løten tirsdag: Arne Lindstad, Marianne Gjerstad, Eva Fjeldstad, Knut Johansen, Marianne Tomter, Marius Andreassen, Eivind Imislund og Tora Romstad. $BYLINE_ON$Foto: Nils Henning Vespestad$BYLINE_OFF$

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

De ønsker seg hovedkontor på Blæstad. I mellomtiden er Løten valgt som hovedkontor for nyfusjonerte Vekstra Hedmarken BA.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Vekstra Hedmarken BA ble til etter at Vekstra Stange Regnskapslag BA og Løten Regnskapskontor BA har fusjonert. Dette skjedde på et ekstraordinært årsmøte 15. november, med virkning fra 1. november.

– Vi opererte i et veldig nært geografisk marked. I stedet for å konkurrere med hverandre bestemte vi oss for å samarbeide med hverandre. Vi er jo i samme kjede, sier daglig leder Sverre Mære om fusjonen.

Han er bosatt på Ådalsbruk i Løten, og var daglig leder i Vekstra Stange Regnskapslag BA før fusjonen.

Ønsker seg Blæstad

Ifølge Mære ønsket både Løten Regnskapskontor BA og Vekstra Stange Regnskapslag BA seg inn i samme lokaler som det planlagte landbrukskontoret for Stange, Løten og Hamar på Blæstad. Dette har også påvirket arbeidet med fusjonen, og Mære håper Blæstad-planen snart går i orden.

– Vi ønsker at man skal få til den lokaliseringen, som vi synes er veldig viktig i forhold til rådgivningstjenesten vår innen landbruket, sier han.

Det er også på Blæstad man på sikt ønsker å plassere hovedkontoret, samtidig som man opprettholder kontorene både i Stange og Løten.

– Siden Blæstad-planene er lagt litt på is, og vi ikke har fått noen avklaring, ble hovedkontoret nå lagt til Løten.

Løten-kontoret ligger i Meierisenteret, som regnskapskontoret tidligere eide. Allerede nå er Mære klar på at det kan bli flytting til mer praktiske lokaler når leieavtalen går ut 1. august neste år.

320 eiere, 27 ansatte

Vekstra Hedmarken BA har til sammen 320 andelseiere. Staben består ved fusjonen av 25 regnskapsansatte, der 14 har base i Stange og 11 i Løten, samt en renholdsstab på to. 13 av de 25 er autoriserte regnskapsførere. Totalt er det snakk om et sted mellom 15 og 20 årsverk.

Kontoret betjener cirka 900 kunder. Rådgivningstjenesten innen landbruket utgjør kun en mindredel av oppgavene.

– Den typiske kunden er et enkeltmannsforetak innen alt fra snekring til healing. Men vi har også en god del aksjeselskaper og andre selskapsformer, sier Mære, som ikke tror at kundene vil merke så veldig mye til fusjonen.

Skal snu negative tall

Mens Vekstra Stange Regnskapslag BA har positive år bak seg, har Løten Regnskapskontor BA slitt noe mer med økonomien. Men Mære er ikke så veldig opptatt av fortiden.

– Det kan være forskjellige måter å jobbe på. Vi ser at det skal lite til før det blir underskudd med tanke på sjukefravær, kunder som ikke gjør opp for seg, og så videre. Nå vil vi rette fokus på inntjening, og på å få en god og sunn økonomi, sier Sverre Mære.

Han opplyser for øvrig at fusjonsplanene ikke kom som noen overraskelse verken på de ansatte eller andelseierne.

– Prosessen har pågått over lang tid. Vi har hatt mye samarbeid med Løten det siste året. Og vi har hatt åpen dialog med alle ansatte og alle på eiendomssiden hele tiden. Jeg har ikke sett at vi har støtt på noen negative kommentarer.

Artikkeltags