(Gudbrandsdølen Dagningen)

VINSTRA: Den siktede 16-åringen på Vinstra har fått oppnevnt advokat Lorentz Stavrum som forsvarer. Lillehammer-advokaten sier til GD at han ikke har fått snakket med sin klient ennå.

– Kommunikasjonen har foreløpig gått gjennom politiet, opplyser Stavrum til GD ved 18-tiden onsdag kveld.

Klokka 21.30 forteller Stavrum at han fortsatt ikke har fått snakket med sin klient.

– Politiet jobber med saken, og jeg har fått løfte om at jeg skal bli kontaktet så fort de kan si noe mer. Jeg innser at politiet har mye nå, så jeg vil ikke mase på dem. Derfor avventer jeg en rapport fra politiet. Sannsynligvis vil jeg få snakke med min klient i morgen, torsdag, sier Stavrum.

Den antatte gjerningspersonen på Vinstra er siktet for drap, opplyser politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt. Det er ikke kjent om 16-åringen erkjenner straffskyld eller om han har knyttet seg til knivangrepet på noen måte.

– Vedkommende vil bli formelt avhørt etter hvert, så vi må komme tilbake til hvordan siktede stiller seg til siktelsen. Det er foreløpig for tidlig å si når siktede vil bli avhørt, sier Hanssen til NTB.

Stavrum forteller at en 16-åring kan få en annen strafferettslig behandling, siden vedkommende er umyndig. Men dette vil avhenge av nærmere opplysninger i saken, og det er alt for tidlig å si noe om dette på nåværende tidspunkt.

– Prinsipielt kan også en 16-åring få straff og en dom for brudd på straffeloven, men det er altfor tidlig å spekulere i hva som blir utfallet i denne saken, sier Stavrum.

– Hva blir din rolle som forsvarer?

– Som forsvarer så betyr det at jeg må ha kontakt med siktede, og få snakket med han, og få avklart hva han vil fortelle meg. Deretter skal jeg støtte den siktede videre under etterforskningen av saken, sier Stavrum.

Les mer:

Politiet: Tenåring er siktet. Kripos er koblet inn.

– Dette er ekstremt tragisk, sier ordfører Rune Støstad

Åpen skole og kirke på Vinstra i kveld

Nabo: Merket ingen ting før blålysene kom