Nytt utstyr for Tynset teknolab

ULIKE KURS: Her fra høstens 3D-programmering ved Tynset Teknolab der kursleder Tommy  Klausen diskuterer løsninger med Kim Andre Keim.

ULIKE KURS: Her fra høstens 3D-programmering ved Tynset Teknolab der kursleder Tommy Klausen diskuterer løsninger med Kim Andre Keim. Foto:

Takket være Tynset kommune blir det nytt utstyr til årets nye aktivitet på Tynset Teknolab.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

For Tynset kommune har, via utdanningssjefen, bevilget om lag 50.000 kroner til fire stasjonære maskiner med to skjermer til hver maskin.

– Dette er flott utstyr med virkelig bra skjermer, sier en takknemlig leder i Tynset Teknolab, Tommy Klausen.

Han påpeker at utstyret også kommer skoleelevene til gode, ettersom det vil bli brukt under valgfagene for 8. og 9. trinn.

Nytt tilbud

– Utstyret er også helt nødvendig for etterjulsvinterens nye aktivitetstilbud; Muvizu, sier han.

LES OGSÅ: Bygger Tynsetbrua med 3D-printing

For Tynset Teknolab har satt opp et helt nytt aktivitetsprogram for vårhalvåret, med oppstart nå i januar, der Muvizu er en sentral del.

– Muvizu er navnet på et verktøy vi skal bruke for å jobbe med animasjonsfilm. Vi tror det blir kjempespennende, sier Klausen.

Muvizu er et tilbud for dem som elever fra 5. til 10. trinn, mens kurset Arduino tilbys for elever fra 7. til 10. trinn.

LES OGSÅ: Får printe ut 3D-modeller i nytt valgfag

– Arduino er et elektronikkprosjekt hvor man lærer å lage elektronikkløsninger på en enkel måte, sier Klausen.

I tillegg så tilbys programmering for elever fra 5. til 7. trinn, samt at det arrangeres ulike helgekurs.

– I februar blir det helgekurs for foreldre som ønsker å lære seg litt mer, samt at det blir reparasjonsverksted i mars og realfagshelg i april, lokker Klausen, som viser til hjemmesiden for påmelding.

– Vi har jobbet med å få ressurskabalen til å gå opp og som følge av dette så kjører vi ikke noe Lego Mindstorms eller 3D-modellering og -printing i vår, sier Klausen.

LES OGSÅ: Tynset TeknoLab er installert på Holmen

Mange aktiviteter

Tynset teknolab startet opp sist vinter, og ble lokalisert på gamle Holmen, vegg i vegg med Tynset barneskole og Tynset ungdomsskole. Tynset Teknolab samarbeider blant annet med Tynset barneskole, hvor de har fag med både Lego league og lego Mindstorms. I tillegg til fagene på skolene så tilbyr Tynset teknolab aktiviteter på fritiden.

Tidligere i høst har ungdommene laget brikker til et sjakkspill ved hjelp av 3D-printeren. De har også jobbet med å printe ut Tynsetbrua i miniatyr og i desember arrangerte de en egen jentehelg hvor jenter på 6. og 7. trinn var invitert.

En kveld i desember passerte romsonden Juno planeten Jupiter i en av sine mange baner rundt den. da var teknolab-deltakerne på plass for å overvåke det hele gjennom bruk av forskjellig utstyr.

Artikkeltags