(Hamar Dagblad)

4500 kubikk med betong er brukt, 290 vinduer og 360 dører er montert og det har til sammen vært involvert 446 arbeidere i prosessen med å reise nybygget på Scandic Hamar. Mandag kunne man se det ferdige resultatet.

– Det er liten tvil om dette blir en berikelse for Hamar som kurs -og konferanseby, sier ordfører Einar Busterud.

– I tillegg er det jo en fantastisk utsikt mot Vang som jeg synes dere må markedsføre, legger han til og ler.


Hotellet har nå fått en kurs -og konferansedel på 5 000 kvadratmeter med kapasitet til å ta imot 1 000 personer.

– I prosessen opplevde vi en stor velvilje fra Hamar kommune og om de ikke hadde vært såpass framoverlent er det ikke sikkert vi hadde fått til dette, sier styreleder i Utstillingsplassen Eiendom Tron Sanderud.

Hotellets nybygg tilfører 69 rom slik at den totale kapasiteten nå er 302 rom med til sammen 980 sengeplasser.

I overgangen mellom det nye og det gamle bygget vil det i andre etasje åpnes en ny restaurant som etter planen skal stå klar i midten av august. Her vil det under normale omstendigheter kunne være 400 gjester samtidig.

– Dette er et konsept vi kaller Nordic Bistro, sier hotelldirektør Frode Åkerland.


Slik tida er nå kan det virke som et vågalt prosjekt å pusse opp et hotell, men restaureringen var allerede i gang da pandemien rammet verden og gjorde det veldig vanskelig for turist – og reiselivsbransjen.

– Jeg er veldig glad for at Scandic har stått løpet ut i en krevende tid, sier Sanderud.

Den samlede prislappen for oppgraderingen kommer på litt i overkant av 200 millioner kroner for Scandic og Utstillingsplassen.

Når Åkerland beskuer bygget er han sikker på at det er verdt hver krone.

– Dette her blitt et bygg å være stolt av. Og det må jeg få si, jeg har vært med på en del prosjekter, men har aldri vært borti en slik service og velvilje fra noen entreprenører, sier han.

– Med et slik hotell kan man møte framtida og hvis alt som er avlyst og utsatt blir noe av vil dette bli en suksess, sier reiselivssjef Kari Uglem.