Gå til sidens hovedinnhold

Nytt nei til Våler fra Elverum

Kommunestyret i Elverum har stadfestet formannskapets vedtak om å si nei til å innlede samtaler med Våler om kommunesammenslåing nå.

Våler kom tidligere i vår med en formell henvendelse til Elverum om å innlede samtaler om kommunesammenslåing. Det har nå kommunestyret i Elverum avslått.

– Vi sier nei til å innlede en formell prosess om en mulig kommunesammenslåing. Men det er ikke noe nei til en naboprat. Vi sier et rungende ja til et utvidet samarbeid mellom de to kommunene, påpeker Aps gruppeleder Ingvar Midthun.

Det ble derfor bestemt at ordfører Lillian Skjærvik (Ap) og kommunedirektør Kristian Trengereid skal ta initiativ til et møte med Våler om et forsterket samarbeid, for eksempel når det gjelder skognæringen.

Arnfinn Uthus (Sp) sa seg fornøyd med initiativet til god dialog med Elverums nærmeste nabo i sør, mens Yngve Sætre (H) talte varmt for kommunesammenslåing.

– Vi hadde samtaler med Våler om sammenslåing i 2016. Mye har endret seg siden den gangen. Hvis vi slår sammen de to kommunene, kan vi få Norges største skogkommune, påpekte han.

Les også

Våler fikk nei på invitasjonen til Elverum

Kommentarer til denne saken