– Vi lager eget hagefestøl, som vil kunne nytes i forbindelse med arrangementet, men også i egen hage, sier den tidligere Basarene-bryggeren Jeremy Metzger, som nå jobber for Trysil Bryggeri.

Han har fått i ssmarbeid med Kim K. Osmundsvaag og Christer Hoem i Oddenfest laget et eget øl til aktivitets- og konsertdagen.

1.000 liter av «Oddenfest lager» lages i disse dager. Ølet skal selges på lokale pol og utvalgte steder, i tillegg under selve Oddenfest i slutten av juli.

– Hvordan smaker ølet?

– Det er en sommerlig lager som vil appellere bredt, med et touch av tropisk frukt som er forfriskende, sier Metzger.

Hoem har selv fått smake ølet:

– Det blir en lager som treffer ganske bredt. Vi håpet på å få til et øl som kunne favne alt fra ølfantaster, som vi er, til de som ikke er så flinke til å utforske. Jeg synes at Jeremy har lyktes med oppdraget.

Oddenfest er et helt nytt arrangement som skjer på Domkirkeodden. Her har man booket Bjørn Eidsvåg, Amund Maarud & Lucky Lips, Amgala Temple i tillegg til musikalsk drahjelp fra lokale Anna Rebekka og Gudmund Gimse.

På Domkirkeodden-området skal det også foregå en rekke aktiviteter, med blant annet bading, hagespill og utebibliotek med høytlesning.

– Vi har lenge drømt om å ta i bruk Domkirkeodden til noe spennende på sommerstid. Kim er konsertarrangør og inviterte med meg på laget for å lage hagefesten, forteller Hoem.

– Nå ønsker vi å lage noe som er unikt for Hamar. Med en miks av nasjonalt og lokalt, både på og utenfor scenen, så satser vi på å lage en skikkelig trivelig sommerdag for alle.

Billetter til Oddenfest ble lagt ut forrige uke, og Hoem understreker at alle under 12 år kommer inn gratis.