«Hamar-sixpacken» i butikk

I BUTIKKEN: Assisterende butikksjef hos Kiwi CC Mart'n, Knut Simensen, synes den nye patenten virker å være svært stabil.

I BUTIKKEN: Assisterende butikksjef hos Kiwi CC Mart'n, Knut Simensen, synes den nye patenten virker å være svært stabil.

Artikkelen er over 1 år gammel

Den har Hamar-oppfinner og skal spare miljøet for store mengder plast. Nå er første lim-sixpack'en kommet til byen.

DEL

Hamar Arbeiderblad kunne nylig fortelle at bryggeridirektør og hamarsing Håkon Langen får æren for å stå bak en nyhet der sixpackene blir montert med limpunkter. Dermed reduseres plastavfallet betraktelig.

Nå er de første «Hamar-sixpackene» kommet til byen, og Ringnes opplyser at Kiwi CC har fått den første ladningen av såkalte Snap Pack-forpakninger.

Assisterende butikksjef Knut Simensen tester sixpack'en ved å riste hardt, og liker det han opplever:

– Det virker veldig stabilt, også er det nye patentet veldig miljøvennlig. Man sparer miljøet for mye plast Forhåpentligvis blir det lignende løsninger på de andre ølsortene, sier Simensen, som opplyser at butikken foreløpig kun har fått Carlsberg-ølet med den nye innpakningen.

– Ved å kutte plasten kun på dette produktet er besparelsen cirka 17 tonn plast i året. Investeringen på nye pakkemaskiner har kostet bryggeriet 90 millioner kroner og Norge er første land ut i satsingen, sier Nicolay Bruusgaard hos Ringnes til Hamar Dagblad.


Artikkeltags