Klage fører til utsettelse av utsiktsprosjektet på Trontoppen

SLIK KAN DET BLI: Slik ser ildsjelene for aktivitet og utvikling av Tronfjellet for seg at et bygg på toppen kan huse folk i all slags vær. Bakveggen er fjellet. Det blir tak og vindusfront med spektakulær utsikt. Over pipa på huset bak i bildet skimtes Trontoppen. Leiv Skare (i midten har lagd modellen) som Jan Inge Gjermundshaug (t.v) og Jarle Tronslien har tegnet.

SLIK KAN DET BLI: Slik ser ildsjelene for aktivitet og utvikling av Tronfjellet for seg at et bygg på toppen kan huse folk i all slags vær. Bakveggen er fjellet. Det blir tak og vindusfront med spektakulær utsikt. Over pipa på huset bak i bildet skimtes Trontoppen. Leiv Skare (i midten har lagd modellen) som Jan Inge Gjermundshaug (t.v) og Jarle Tronslien har tegnet. Foto:

Samtlige økonomiske bidragsytere til prosjektet på Trontoppen i Alvdal har fått beskjed om at det nå kommer en utsettelse.

DEL

73 bidragsytere til prosjektet på Trontoppen i Alvdal, som totalt har bidratt med 2,6 millioner kroner, har fått beskjed om at det kommer en utsettelse av hele prosjektet.

Det er Jan Inge Gjermundshaug og Jarle Tronslien, duoen bak Tronfjell Opplevelser, som har sendt ut dette brevet.

Kommunens vedtak om detaljregulering for utkikkspunkt Tronfjelltoppen ble påklaget av fire sameier, Trontoppen sameie, Tronsvangen og Nysætra fjellsameie, Brandvål fjellsameie og Tylldalen grunneierlag.

Slik lød klagen: Vi klager på planprosessen og ber om at administrasjonen og politikerne vurderer og utsette godkjennelsen av en slik reguleringsplan inntil grunneierne har fått tid til å organisere seg ferdig og har fått vurdert realitetene i en eventuell framtidig aktivitet på Trontoppen.

Klagen valgte formannskapet i Alvdal å se bort fra, noe som da betyr at det er Fylkesmannen i Innlandet som skal behandle saken.

– Det betyr for vår del at vi tidligst kan komme i gang for alvor til våren, noe som forsinker prosjektet vårt, skriver Gjermundshaug og Tronslien.

Artikkeltags