Håper at Eon Reality er på plass i april

GODT I GANG: Morten Wenstad (til venstre) og Knut Henrik Aas er godt i gang med Eon Reality-etableringen i Hamar og Elverum. (Foto: Anita Høiby Gotehus)

GODT I GANG: Morten Wenstad (til venstre) og Knut Henrik Aas er godt i gang med Eon Reality-etableringen i Hamar og Elverum. (Foto: Anita Høiby Gotehus)

Artikkelen er over 2 år gammel

Morten Wenstad i Eon Reality Norway håper selskapet kan være på plass med showroom for virtual reality på Terningen Arena i Elverum allerede i april.

DEL

I midten av desember ble det kjent at det amerikanske selskapet Eon Reality, som er ledende innen virtual reality og augmented reality, skal etablere seg i Hamar og Elverum i 2017.

Det er Elverum kommune, Hamar kommune, Hedmark fylkeskommune, Høgskolen i Innlandet og ulike næringslivsaktører i Hamar og Elverum, som har lagt til rette for at Eon Reality skal etablere seg i tilknytning til spillmiljøet ved Høgskolen i Innlandet i Hamar og på Terningen Arena i Elverum.

Elverum-selskapet Crisis Training, der Morten Wenstad er daglig leder, er nå blitt til Eon Reality Norway AS.

Skal ansette ny daglig leder

Wenstad opplyser at Eon Reality Norway AS nå er etablert med Vidar Sannerhaugen fra Kjeller Innovasjon (et av selskapene bak Crisis Training) som styreleder.

– Vi skal ha generalforsamling så snart som mulig. En viktig oppgave blir å ansette ny daglig leder. Selv har jeg ingen ambisjon om å fortsette som daglig leder i det nye selskapet. Jeg vil heller fokusere på mitt fagområde, som er sikkerhet. Planen er at jeg skal jobbe med sikkerhet i Eon på verdensbasis, sier Wenstad.

Etablerer showrooms

Wenstad håper at høyteknologiske showrooms kan være etablert i Hamar og på Terningen Arena i Elverum allerede i april.

– Utstyret er bestilt, og det kommer enten fra USA eller Frankrike. Det tar som regel tre måneder før det er på plass. Lokaler er ikke avklart i Hamar. I Elverum er Terningen Arena det naturlige stedet, selv om det ikke er skrevet noen kontrakt ennå, sier Wenstad.

Knut Henrik Aas, som i desember sluttet som daglig leder i Elverumregionens Næringsutvikling AS (ERNU), var sentral i arbeidet med å få Eon Reality til regionen. Han jobber nå for selskapet og kan være en kandidat til daglig leder-jobben, selv om han ikke vil si noe om det selv.

LES OGSÅ:

Artikkeltags