Aldri vært så mange boder, aldri ventet så mye folk

TOMT NÅ: Parken er grønn, men tom nå. Tirsdag til torsdag er det neppe en åmoting som ikke har vært innom her, håper Carl Henrik Wahl i ÅNU.

TOMT NÅ: Parken er grønn, men tom nå. Tirsdag til torsdag er det neppe en åmoting som ikke har vært innom her, håper Carl Henrik Wahl i ÅNU. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fem år er gått siden forrige Rena-dager. Denne gangen er det tidlig i juli, og midt i uka. Men så er det ikke hvert år at Sommertoget kommer.

DEL

Tidligere arrangører har nesten slitt seg ut på å arrangere Rena-dagene. Siden 2012 har handels- og aktivitetsdagene vært innskrenket. Men i år har Åmot Næringsutvikling, ÅNU reist seg igjen, og med Carl-Henrik Wahl i spissen, har komiteen både snekret og finpusset et program for tirsdag 11. til torsdag 13. juli.

– Det har aldri vært så mange boder før. Vi havner på et sted mellom 30 og 40. Det er alt mulig innhold. Lokalmat, husgeråd og litt jalla. Målet er at folk skal komme til Rena, rusle og kose seg. Det blir mye mat fra både nær og fjern å velge mellom, sier Wahl.

Tirsdag til torsdag er ikke vanlige markedsdager?

– Nei, det har vi heller ikke hatt før. Men så er det Åkrestrømmen grendefestival helga etter, og det ville ikke vi ødelegge for. Nå håper vi at folk besøker begge arrangementene, sier Wahl.

Handler kanskje litt om et tog som kommer også?
– Så klart. At sommertoget kommer til Rena er noe vi i ÅNU ser fram til. Vi håper det kommer masse folk alle dagene. Vi har mange fine aktiviteter til barna. Så må vi ikke glemme Brostensballet. Torsdag kommer Staut og lager skikkelig fest på Torget, sier Carl-Henrik Wahl.

Foruten Wahl sitter disse i årets komité for Renadagene:

Bjørn Thingstad, Stine Gustavsen, Marianne Haglund, Unn Hernandez, Lars Ole Sveen og Morten Sundal.

Artikkeltags