– Når du kommer inn på dette senteret så blir du møtt av smilende ansatte, noe jeg ikke føler er så vanlig lenger i dag. Og så finner man alt man ønsker seg under ett tak: fra mat til blomster, sier Turid Wenche Mosæther og legger til:

– Jeg har hatt med meg barnebarna hit, og de vil nesten ikke reise herfra. Senteret gjør det lille ekstra som for meg gir assosiasjoner til det gammeldagse landhandleriet, men i en moderne versjon.

– Gjort seg bemerket

Hun var en av mange som ble påspandert marsipankake når CC Hamar fredag feiret at de gikk til topps i kjøpesenterbransjens «Oscar»-galla.

Prisen deles ut av Nordic Council of Shopping Centers, NCSC, og det var Hamar-sentret som altså trakk det lengste i kampen den gjeveste tittelen, «Årets kjøpesenter 2017». De kjempet mot finalistene City Nord og Fornebu S.

− Konkurransen i kjøpesenterbransjen er hardmen CC Hamar har lagt lista høyt. «Årets kjøpesenter 2017» har tatt en ledende posisjon innenfor sitt markedsområde, og har meget god vekst. Senteret har gjort seg bemerket gjennom lokalt forankret merkevarebygging og kundene gir CC Hamar meget høy score i NCSCs kundeundersøkelse. Senteret har en god butikkmiks, med en kombinasjon av norske og internasjonale kjedekonsepter, nisjebutikker, spennende spisesteder og en dagligvarebutikk i toppklasse. Senteret har også vellykket integrert treningssenter og helserelatert virksomhet i kjøpesenteret, sier leder i NCSC Norge, Rolf O. Svendsen.

Senterleder Nina Utkilen var sammen med en stor delegasjon fra Hamar til stede på overrekkelsen og den påfølgende festen:

– Det er skikkelig, skikkelig gøy. Vi dro i land seieren i en tøff konkurranse mot landets beste kjøpesentre! Dette er en lagseier. Det er så mange folk som står bak dette her. Alle har dratt i samme retning og jobbet hardt for at vi er der vi er i dag.

– Hvordan er standingen av CC Hamar i dag, føler du?

– Vi får mye gode tilbakemeldinger, og alle undersøkelsene viser at kundene er veldig godt fornøyde med CC Hamar. Kåringen gir en skikkelig vitamininnsprøytning for å bli enda bedre. For vi er ikke ferdige med å utvikle oss.

– Mer glad i CC

Fredag var CC Hamar preget både av markering av salgstiltaket Kuppdager og kåringen i Stavanger.

Oppe hos spisestedet Jordbærpikene sitter paret Silje Marie Andersen og Daniel Grindalen og spiser lunsj:

– Utmerkelsen er fortjent. Det er veldig bra spisesteder og kafeer på senteret, sier Daniel.

– Og utvalget av butikker er bra. En god butikkmiks, skyter Silje Marie inn.

Butikksjef på CC Mat, Ivar Kampenhøy, har fått med seg nyheten fra Stavanger:

– Fantastisk gøy!

– Hva har blitt gjort riktig ved CC Hamar?

– Er det ikke alt, da? sier Ivar og ler.

– Hele senteret er veldig bra, på alle områder: Bygningsmassen, de rette leietakerne ... Totalt sett har du en helhet på senteret som er kjempemessig. Min følelse er at folk blir mer og mer glad i senteret, og de føler at CC Hamar er en del av byen sin. Det er jo et senter som ligger veldig nære sentrum, sier Kampenhøy.

Fornøyd jubilant

Inne på Bjørklund er det to grunner til å feire. Ikke bare har senteret blitt kåret til landets beste; De fyller 25 år på Hamar.

Ei barneklasse fra Vang skal synge og underholde. Det skal dekkes bord og serveres champagne, og ei spesialbestilt kake med innbakte premier skal serveres til kundene. Og det skal bli et ballongslipp med en masse premier, i tillegg til det man kan vinne på et lykkehjul på disken.

Bjørklund-medarbeider Heidi Kirsten Thrones forteller om et løft etter at butikkjeden også etablerte seg på CC Stadion, i tillegg til butikken på Maxi Storsenter:

– Vi bare økter og øker omsetningen. Vi har bra vekst. Masse kunder. Og vi føler at vi jobber på et kanonsenter.