Joker Event vurderer å selge telefonnummeret for én million kroner

TIL SALGS: Joker Event vurderer å selge telefonnummeret sitt. Hvis du vil ha det, må du ut med minst 950.000 kroner. Daglig leder Kjell Roger Halberg sier at det har vært noen interessenter, men han ønsker ikke å si hvem eller hvor mange. (Foto: Randi Undseth / faksimile: Finn.no)

TIL SALGS: Joker Event vurderer å selge telefonnummeret sitt. Hvis du vil ha det, må du ut med minst 950.000 kroner. Daglig leder Kjell Roger Halberg sier at det har vært noen interessenter, men han ønsker ikke å si hvem eller hvor mange. (Foto: Randi Undseth / faksimile: Finn.no)

Har du lyst på et telefonnummer litt utenom det vanlige? Joker Event vurderer å selge sitt – for 950.000 kroner.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I annonsen som ligger på Finn.no heter det følgende:

«Vurderer å selge et meget unikt nummer da det ikke er så mye bruk i vår virksomhet. KUN seriøse henvendelser! Høystbydende over 950.000,-»

Det var iElverum som først omtalte saken.

– Ikke ofte i bruk

Daglig leder i Joker Event, Kjell Roger Halberg, legger ikke skjul på at det er et unikt telefonnummer som nå er lagt ut for salg.

– Vi er et relativt godt etablert firma og telefonnummeret vårt brukes ikke så ofte. Folk kontakter oss i stadig større grad via sosiale medier, direkte via våre mobiltelefonnummer og på e-post. Det kan hende det er bedrifter som har mer brukt for et slikt nummer enn det vi har. Det er ikke noe mer «big deal» enn det, sier Halberg.

– Ikke økonomiske problemer

– Har Joker Event akutt behov for 950.000?

– Det er mye penger. Styret har lyst til å lufte interessen, men vi har ikke tatt stilling til om det blir noe salg av nummeret, svarer Halberg.

– Har Joker Event økonomiske problemer?

– Det er ikke årsaken til at vi nå lufter interessen for et slikt nummer, svarer Halberg.

Noen interessenter

På direkte spørsmål om det har vært mange interessenter på annonsen som ligger ute, svarer Joker-sjefen litt nølende.

Han ønsker ikke å gå i detaljer, men sier at noen har vist interesse for nummeret.

– Det er ikke hverdagskost å få tilgang til et slikt nummer. Noe interesse har det vært, men vi har ikke tatt stilling til om det skal selges eller ikke, svarer Halberg.

– Det fungerer ikke slik at man bare ringer og kjøper telefonnummeret. Det er litt mer styr enn som så. Vi bare lufter interessen, legger han til og beskriver telefonnummeret som nå er til salgs som Norges kanskje mest unike nummer.

Åtte eller ni siffer?

I september skrev Nettavisen og Østlendingen at du kunne miste mobilnummeret ditt fordi antallet tilgjengelige åttesifrede mobilnummer var i ferd med å bli brukt opp. Det kunne ha tvunget fram behovet for nye nisifrede telefonnummer. Hvis det skjer, ville alle ha fått et nytt telefonnummer – enten de ville eller ikke.

Dermed ville slike gullnummer kanskje miste sin verdi, dersom overgangen til ny nummerserie er nært forestående. Forrige gangen det skjedde, var da retningsnumrene (064 i Elverum, eksempelvis) ble borte på 90-tallet og nye åttesifrede telefonnummer ble innført.

Assisterende direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom, tidligere Post- og teletilsynet), Elisabeth Aarsæther, sier til Østlendingen at man kan komme til å mangle nummer hvis nummerseriene ikke blir tatt godt vare på.

– Vi hadde en slik situasjon for noen få år siden. Alle som hadde mobiltelefon fikk automatisk to nummer. Ett mobilnummer og ett mobilsvarnummer. Hvis vi hadde fortsatt slik, hadde vi fort gått tom for nummer. Ulempen med å gå fra åtte til ni siffer er at alle må få nytt nummer. En ny adresse, på en måte. Det er krevende og kostbart, sier hun.

Akkurat der er vi heldigvis ikke nå, forklarer Johannes Vallesverd. Han har ansvaret for nummerforvaltningen i Nkom.

– I dag har vi godt med mobilnummer tilgjengelig, sier han.

Artikkeltags