Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du finne det lokale Trysil-ølet i butikkhyllene

Artikkelen er over 4 år gammel

I månedsvis har de ansatte i lille nystartede Trysil Bryggeri jobbet intenst for å få ut sine unike produkter til øltørste kunder, og nå, midt i den søte adventstiden, er de første flaskene endelig på plass i butikkhyllene.

Fredag ble de aller første flaskene fra håndverksbryggeriet på Trysil Hotell fraktet ut til Coop Mega på Trysilsenteret, og lørdag morgen ble de lagt ut for salg.

Snart vil de være til salgs i de fleste butikker i Innbygda, i tillegg til flere puber og restauranter.

– Ypperste kvalitet

– Nå kan tryslinger, turister og besøkende få smake lokalt øl av ypperste kvalitet, sier Anders Wassgren, arbeidende styreleder i Trysil Bryggeri.

Mandag hjalp han bryggerimester Jeremy Metzger med produksjonen av bryggeriets pilsnerøl, Kahlt. Denne er foreløpig den eneste ølsorten som er lagt ut for salg utenfor hotellets brewpub og restaurant, Flæsk og Humle.

Her ble bryggeriets øl introdusert for publikum midt i oktober, da det ble arrangert en lokal utgave av tyskerne store ølhyllest; Oktoberfest.

Da ble publikum servert bryggeriets lyse saison-øl, deres lyse ale Session Blonde og 1132 Pale Ale.

1132 vil i løpet av kort tid også bli tilgjengelig på flaske.

Men foreløpig er det kun Kahlt som kan kjøpes på butikk – og kun i Trysil.

Les også

Dette hotellet får eget bakeri, bryggeri, restaurant og pub

 

– Tanken er at dette skal være et lokalt øl som man må til Trysil for å kunne kjøpe. På sikt er det mulig at det vil bli spesialleveringer utenfor kommunen, om det blir ønske om det, sier Wassgren.

Sterkøl slår an

Det produktet som foreløpig har slått best an, er bryggeriets sterkeste brygg; nemlig deres doble IPA, som har et alkoholinnhold på ni prosent.

– Vi hadde 120 skilærere fra TrysilGuidene på Loftet ved Turistsenteret i helga. De var veldig begeistrede for den doble IPA'en, sier Wassgren.

Målet er å produsere 40.000 liter øl i løpet av 2018.

– Når vi har kommet opp i et slikt volum, kan vi begynne å ha en inntjening, men vi er forberedt på at det kan ta tid. Med tanke på alt som skal på plass; logistikk, tapping, produksjon og distribusjon, vil det være naturlig å ha en lengre innkjøringsperiode.

450 liter i timen

Tappelinjen i «tankrommet», som Wassgren kaller det, ble tatt i bruk i forrige uke, har en teknisk kapasitet på 500 liter i timen.

– Målet er å produsere 450 liter når den er innkjørt, sier styrelederen.

Jeremy Metzger er tilfreds med kvaliteten på pilsneren, som han mandag tappet i flasker og pakket ned i leveringsklare esker.

– Det er et godt, lyst øl som jeg håper faller i smak hos mange, sier han.

Metzger jobber 50 prosent for Trysil Bryggeri og 50 prosent som bryggerimester for Basarene Bryggeri i Hamar.

Les også

Oktoberfest med øl fra eget brygghus: «Vi skal være en småskalaprodusent av høykvalitetsøl»

 

Kommentarer til denne saken