Vil ha næringsområde på Tynset inn i en reguleringsplan

Støholen Eiendom AS og naboer ønsker å få formelt regulert et 20 mål stort område Risegga - Røroskrysset på Tynset til næring for å ha muligheten til å utvikle området videre til næringsvirksomhet.

DEL

Det melder tynsetingen.no.

Eiendom på seks dekar

– Området er i prinsippet regulert for bolig og næring i dag. Det er et næringsområde der, men vi ønsker å få det formelt regulert, sier Arne Støholen i Støholen Eiendom.

Eiendommen deres i Risegga – Røroskrysset er på cirka seks dekar, hvor det i dag er verksted, lager, kontorer og beboelsesmuligheter. I tillegg driver Auto Tynset AS (Opel) bilforretning med verksted på arealet til Elverum Auto AS.

Til vår avis understreker Støholen at de ønsker å få området formelt regulert for næring for å ha muligheten til å utvikle eiendommen som de eier videre, i og med den står med relativt lav utnyttelsesgrad i dag,

– Vi ønsker å legge til rette for bedre utnyttelse av området til næring i framtiden. Det kan jo hende det dukker opp noe annet interessant, men dette er noe vi gjør med tanke på hva vi kan bruke eiendommen til selv, sier han.

Etterlyser respons

Støholen Entreprenør AS flyttet for noen år siden sin hovedvirksomhet til Nytrøa Industriområde på den andre siden av Glomma. På oppdrag fra Støholen Eiendom er konsulentselskapet Planråd i den forbindelse engasjert til å utarbeide reguleringsforslaget, uten at det er laget noen tidsplan.

Bjørnar Semmingsen i Planråd har ifølge tynsetingen.no sendt et brev til rådmann Erling Straalberg, der han etterlyser respons på deres rekke av henvendelser om å få et møte med Tynset kommune slik at regulering av området kan komme i gang.

Straalberg har ikke vært tilgjengelig for å svare på vår henvendelse om saken. Det har heller ikke Bjørnar Semmingsen i Planråd vært.

Artikkeltags