Gå til sidens hovedinnhold

DNB legger ned bankkontoret i Elverum

Artikkelen er over 5 år gammel

DNB skal i løpet av første halvår 2016 halvere totalt antall bankkontorer i Norge. Dette fordi de fleste av kundene nå har blitt selvbetjente med hjelp av tjenester på internett og mobil.

- Når kundene endrer sine bankvaner, må vi følge etter. Utviklingen de siste to årene har vist at kundene har mer kontakt med oss enn tidligere, men på helt andre måter. De ønsker å ha banken tilgjengelig hele tiden, og bruker mobilen til alt fra å betale regninger til å søke boliglån, skrev konserndirektør for personmarkedet i DNB, Trond Bentestuen i en pressemelding onsdag.

For DNBs kontor i Elverum resulterer dette i at filialen avvilkles.

LES OGSÅ: Finansforbundet: – Uansvarlig av DNB

Lav trafikk på kontorene

DNBs banksjef for Hedmark, Knut Pether Stramrud, sier at det er vemodig, men at banken må følge utviklingen i hverdagen.

- Bankkontoret har vært her i veldig mange år og det er vemodig at vi snart skal stenge dørene, men når kundene endrer bankvanene sine, må banken følge etter.

Utviklingen har gått raskt også hos bedriftskundene.Totalt sett har DNB over de to siste årene sett en reduksjon på hele 82 prosent av manuelle tjenester i kontoret. De fleste bedriftskundene bruker nettbanken, og ni av ti av nyetableringer skjer digitalt.

- Her i DNB Elverum hadde vi i fjor i gjennomsnitt 50 kundebesøk per dag. Til sammenligning besøkte kundene i Elverum oss 403.000 ganger i mobilbanken og 208.000 ganger i nettbanken. Det er ikke forretningsmessig forsvarlig å opprettholde et bankkontor med så lav trafikk, og det tar vi nå konsekvensene av, opplyser Stramrud til Østlendingen.

Disse kontorene legges ned:

Dette er de 59 DNB-filialene som skal legges ned i løpet av første halvår 2016, fordelt på region:

* Oslo Østafjells: Bekkestua, Solli Plass, Røa, Stovner, Manglerud, Sætre, Revetal, Holmestrand, Notodden, Slemmestad, Stokke, Sande, Lier, Hokksund, Sigdal.

* Øst: Borge, Kolbotn, Ås, Råholt, Sørumsand, Moelv, Lørenskog, Raufoss, Halden, Årnes, Nittedal, Elverum, Dombås, Ringebu, Otta.

* Sør-Vest: Åkrehamn, Knarvik, Tvedestrand, Os, Sola, Solheimsviken, Vestkanten, Askøy, Bø, Åmot, Odda, Mandal, Egersund, Nordfjordeid.

* Nord: Solsiden, Heimdal, Sirkus, Hammerfest, Vadsø, Kirkenes, Narvik, Andenes, Fauske, Ørnes, Mosjøen, Sandnessjøen, Brønnøysund, Levanger, Namsos.

Syv ansatte blir berørte

DNBs kontor i Elverum har i dag syv ansatte, som vil miste arbeidsplassen sin på grunn av avviklingen.

- Disse vil i hovedsak bli omfattet av bankens omstillingsregelverk, det vil si at de som vil kan søke jobb andre steder i konsernet. Ellers vil dette bli forsøkt løst gjennom naturlig avgang og frivillige avtaler. Selv om dette var litt forventet, så blir det jo alltid en overraskelse, men de ansatte var nok godt forberedt på at det skulle skje, og vi vil ta vare på de best mulig, sier Stramrud.

- Hva med de som alltid har brukt kontorene, og ikke følger med i den digitale hverdagen?

-Jeg er klar over at noen av kundene våre trenger hjelp til å ta i bruk digitale tjenester, for eksempel noen av de eldre. Slik hjelp har vi gitt helt siden vi som en av de siste av storbankene sluttet å tilby manuell kontanthåndtering for over ett år siden, og slik hjelp vil banken fortsatt tilby.

Samtidig vil DNBs kunder fortsatt ta ut og sette inn penger samt betale regninger i Post i Butikk, Bank i Butikk og på postkontorer.

I Elverum er dette tilgjengelig ved Spar Søbakken, Ekstra Vestad, Kiwi Foseid, Spar Hanstad og Matkroken Postgården.

DNB Eiendom blir værende i Elverum og vil opprettholde sin virksomhet i de samme lokalene som tidligere.

-Det er den banken som kan tilby de mest tilgengelige, brukervennlige og intuitive tjenestene som vil vinne konkurransen om kundene, og den konkurransen vil vi gjøre det vi kan for å vinne, avslutter Stramrud.

Se regnskapstallene for DNB

 

Kommentarer til denne saken