På et foreløpig nakent og sparsommelig innredet tomannskontor i Oslo har Curida-sjef Leif Rune Skymoen og salgsdirektør Morten Steinvåg installert seg. På gulvet står et stort Jimi Hendrix-bilde, som snart skal opp på veggen, og som bærer bud om at her blir det trøkk etter hvert.

Midt i smørøyet

Fabrikken i Elverum trenger oppdrag, og der er nettopp derfor Skymoen og Steinvåg skal jobbe i Oslo noen dager hver uke. Det nyetablerte kontoret ligger midt i den nye innovasjonsparken Oslo Cancer Cluster, som statsminister Erna Solberg (H) åpnet mandag ettermiddag.

Oslo Cancer Cluster har Radiumhospitalet og Institutt for kreftforskning som sine nærmeste naboer. Nybygget, som blant andre Utstillingsplassen Eiendom på Hamar står bak, er på hele 36.000 kvadratmeter, og det kostet en milliard kroner. Det huser også Kreftregisteret og Ullern videregående skole (der statsministerens barn går) i tillegg til innovasjonsparken.

Med andre ord: Dette er svære greier, og et kontor her er midt i smørøyet for en farmasøytisk bedrift på jakt etter nye oppdrag, for å sikre arbeidsplasser i Elverum.

Oslo Cancer Cluster skal være selve spydspissen innen kreftforskning, og Curida skal være på plass når nyutviklede medisiner skal settes i produksjon.

Rivende utvikling

– Medisin er et felt der utviklingen går fort. Det kommer nye behandlingsformer, som det ikke er fullgode produksjonsanlegg for ennå. Vi vil forsøke å møte framtidige produksjonsbehov. Vi skal arbeide på to måter. For det første skal vi jobbe målrettet mot dem som har nåværende behov for leieproduksjon. Parallelt skal vi utvikle Curida til å bli et nasjonalt senter for industrialisering av medisinsk innovasjon. Vi skal være partneren som setter forskningen ut i livet ved å produsere de nyutviklede produktene, sier Curida-sjefen.

Les også: De første pallene ble levert mandag

En god investering

Skymoen legger ikke skjul på at det koster bedriften en god del å leie kontor i innovasjonsparken, men at dette er en investering som ganske sikkert vil lønne seg.

Salgssjef Steinvåg påpeker at det er et enormt marked for kontraktsproduksjon av medisiner. Bare i Europa er det kontraktsproduksjon for 10 milliarder euro årlig. Verdensmarkedet er på hele 30 milliarder euro. I dette markedet skal Curida finne sin plass.

– I innovasjonsparken er det en rekke institusjoner og bedrifter, fra forskningsmiljøer til finansmiljøer til en videregående skole. Vi er eneste representant for produksjonsmiljøet, sier Skymoen, som etter hvert vil vurdere om kontoret skal utvides.

Foreløpig er det salgssjef Steinvåg og han selv som skal holde til der.

– Men vi skal også arbeide i Elverum et par dager hver uke, opplyser de.