Hegnar støtter Rema og refser Sp-lederen

UENIGE: Trygve Hegnar og Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix) / Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

UENIGE: Trygve Hegnar og Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix) / Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Av

Trygve Hegnar går hardt ut mot Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums krav om å fjerne prisdifferensiering i butikkene: – For noe sprøyt, sier redaktøren.

DEL

Etter at Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum forsvarte Rema 1000s prisdifferensiering rundt om i landet, reagerte Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum umiddelbart.

Varene det ble funnet forskjeller i prisene på var blant annet Waldorfsalat, vaffelmiks, melis og ertestuing.

LES OGSÅ: Rema 1000-varer er mye dyrere utenfor Oslo

Mens Stavrum pekte på at de høye prisene i Oslo på hotell, bolig og andre tjenester rettferdiggjør billigere mat, mente Sp-politikeren at prisforskjellen var «dårlig overfor kundene» og «grunnleggende unorsk».

Laster avstemning...

– Rema 1000 sier at det enkle er ofte det beste, men her gjør de noe helt annet. De forskjellsbehandler kundene som sitt svar på julekampanjene. Jeg synes det er dårlig gjort overfor kundene, sa Slagsvold Vedum til Nettavisen.

Nå tar ansvarlig redaktør i Finansavisen, Trygve Hegnar, Stavrum i forsvar i lørdagens papirutgave:

– For noe sprøyt av en partileder, skriver han i lederkommentaren.

Videre mener han det er absurd av politikere å blande seg opp i prisen på produkter som Waldorfsalat, vaffelmiks og melis, noe kjedene og tilknyttede butikker må ordne på egen hånd.

Stavrum selv peker i sin kommentar på hvordan ting ville sett ut om man skulle forholde seg til Oslos dyre priser generelt.

– Til nå har jeg ikke hørt noen kreve en prisutjevning, der boligprisene skal settes kunstig høyt i distriktene slik at Oslo-folk kan bo billigere, skriver han.

Hegnar biter seg også merke i Stavrums påstand om at «alle forstår at det er dyrere å frakte bensin på tankbiler til utkantstrøk, enn til storbyene nær der bensinen kommer inn».

– At «alle forstår» gjelder ikke Trygve Slagsvold Vedum, og Rema 1000 er så skremt av vaffeldebatten at de sendte ut følgende melding: «På mandag satt vi prisene ned på 1000 varer og tirsdag hadde hele landet de samme lave prisene på disse varene», før Finansavisen-redaktøren avslutter med:

– Noen har tråkket i Waldorfsalaten.

Artikkeltags