Har fått folk i arbeid i 25 år: Nå bygger bedriften ut og åpner nye dører

SKAL INFORMERE: Fra venstre avdelingsleder for eiendom, Per Tore Sorknes, avdelingsleder produksjon, Jørn Thoresen, fag- og tiltaksansvarlig Torill Moen, baker Ivar Bakke og avdelingsleder for Solungmat and The Cakemaker, Steinar Kalfoss. Lørdag skal de informere besøkende om virksomheten.

SKAL INFORMERE: Fra venstre avdelingsleder for eiendom, Per Tore Sorknes, avdelingsleder produksjon, Jørn Thoresen, fag- og tiltaksansvarlig Torill Moen, baker Ivar Bakke og avdelingsleder for Solungmat and The Cakemaker, Steinar Kalfoss. Lørdag skal de informere besøkende om virksomheten. Foto:

Arbeidsmarkedsbedriften Atico i Åsnes har gjennomgått en stor oppgradering i løpet av de siste årene. Nærmere fem millioner kroner er brukt til om - og utbygging. Og mer er på gang.

DEL

– Nå skal vi i gang med å modernisere trevarefabrikken vår for blant annet bli mer effektive. Internt er det mat og trevarer som er det store for oss. På det området må vi være like gode som andre. I tillegg har vi samarbeid med over 100 eksterne bedrifter i forbindelse med arbeidstrening for folk som skal ut i utdanning eller jobb igjen. Det er den andre store oppgaven vår, sier daglig leder Atico, Andor Tellefsen.

Åpner dørene

Lørdag åpner bedriften dørene for alle som vil stikke innom og få et innblikk i hva som foregår ved arbeidsmarkedsbedriften. Det blir full produksjon ved de forskjellige avdelingene som trevarefabrikken og mat- og bakeriavdelingen.

Solungmat and The Cakemaker er den ferskeste biten ved bedriften. Man har lenge produsert middagsmat for salg og henting, og det blir nå en avdeling sammen med nytt bakeri. Der har man sikret seg den kjente kakebakeren og internasjonale mesteren, Ivar the Cakemaker, Ivar Bakke.

Dørene åpner for første gang lørdag i denne avdelingen, og da vil man blant annet få oppleve verdens lengste skolebrød som bakes for anledningen. Hvor mange meter det blir, vet man ikke før dørene åpner.

VEDPRODUKSJON:  Vedproduksjon er en del av virksomheten. Her Ørn Bragir Rafnsson, til venstre, sammen med avdelingsleder Per Tore Sorknes.

VEDPRODUKSJON: Vedproduksjon er en del av virksomheten. Her Ørn Bragir Rafnsson, til venstre, sammen med avdelingsleder Per Tore Sorknes. Foto:

– Det er viktig at folk får vite at vi er en aktør på lik linje med andre i dette markedet. Og vi gir folk opptrening til å komme seg ut i det ordinære arbeidslivet igjen, eller til utdanning. Vi har ingen fordeler i den sammenheng, sier avdelingsleder for Solørmat and The Cakemaker, Steinar Kalfoss.

Om dette og alt annet ved bedriften vil besøkende få informasjon når det er åpen dag i bedriften lørdag formiddag.

En samfunnsaktør

Atico har i mer enn 25 år arbeidet med å få mennesker muligheten til å arbeide. Det gjør man altså blant annet med samarbeid på tvers av bransjer og næringer. Man bistår personer ut i arbeidsutprøving og sørger for rekrutteringsprosesser gjennom å kartlegge bedriftenes behov og presentere aktuelle kandidater.

Det skjer i samarbeid med Nav.

– Vår filosofi er at alle mennesker har et behov for å bidra positivt i arbeidslivet og i samfunnet. Vi jobber med å styrke den enkeltes kvalifikasjoner og karrieremuligheter, sier daglig leder Andor Tellefsen.

Atico leverer attføringstjenester for de tre Solør-kommunene. Det er tre ulike tiltak som VTA (varig tilrettelagt arbeid), AFT (arbeidsforberedende trening) og vekstverket.

Artikkeltags