Det gamle og slitne bygget skal bli kajakksenter

I GANG: Elever ved vg2 byggteknikk er nå i gang med ombyggingen av det gamle bygget i Vålbekksundet. – Det er mye å glede seg til  når anlegget står ferdig om et år, sier Asgeir Rustad i Vaaler IF.

I GANG: Elever ved vg2 byggteknikk er nå i gang med ombyggingen av det gamle bygget i Vålbekksundet. – Det er mye å glede seg til når anlegget står ferdig om et år, sier Asgeir Rustad i Vaaler IF. Foto:

Jobben med å forvandle det gamle og slitne bygget ved Glommas bredde i Vålbekksundet til et kajakksenter er i gang. Elever fra Solør videregående skal gjøre jobben i løpet av skoleåret.

DEL

Det er et prosjekt til 2,9 millioner kroner der padlegruppa i Valer IF har fått 400.000 kroner av Sparebank1 Østlandet og får nødvendige materialer fra Moelven Våler og Forestia.

– Vi har sagt at elevene på VG 2 byggteknikk ved Solør videregående får hele skoleåret på seg til å sette i stand det gamle renseanleggsbygget til det vi trenger. Det kommer til å bli et spesielt bygg også utseendemessig, ettersom det er en spesiell bruk av panel som skal sette sitt særpreg på bygget, sier leder i padlegruppa i Vaaler idrettsforening, Asgeir Rustad.

Folkehelse

Han peker på at dette skal bli et samlingspunkt og et hus som skal bidra til å fremme folkehelsesatsingen i Våler. Det skal selvsagt være samlingsstedet for kajakkinteresserte både i Våler og tilreisende. Men mange andre skal også kunne bruke huset til så vel selskaper som andre sosiale sammenkomster.

– Rundt huset skal terrenget rustes opp og bli til blant annet en Tufte-park, en treningspark med apparater som alle skal kunne bruke når de for eksempel tar en tur på Kjærlighetsstien forbi her, eller de bare kommer hit for å bruke apparatene. Vi håper og tror at dette skal bli et løft for folkehelsa i Våler, sier Asgeir Rustad.

SLIK: Slik blir det seende ut om et år. I tillegg kommer treningsapparater i det grønne området på skissen.

SLIK: Slik blir det seende ut om et år. I tillegg kommer treningsapparater i det grønne området på skissen. Foto:

For elevene ved VG 2 byggteknikk vil oppdraget gjøre skoledagen ekstra interessant, og de tok fatt med glød og iver i Vålbekksundet tidligere denne uka.

Bygget skal inneholde lager for kajakker, en vaske- og rengjøringsplass for kajakkene og annet utstyr, et samlingsrom som også skal kunne brukes til blant annet ungdomstreff og andre selskapeligheter, kjøkken og sanitæranlegg med toalett.

– Det blir et offentlig toalett, noe det er bruk for i Vålbekksundet ettersom det også er en populær badeplass her, sier Rustad.

Bra aktivitet

Padlegruppa i Vaaler IF har vært veldig aktiv denne sommeren. Det padles hver søndag fra Vålbekksundet, og da handler det blant annet om en tur opp til Braskereidfossen og ned igjen til Eidsfossen før man vender tilbake til utgangspunktet i Vålbekksundet. Det blir en form for en rundløype og en tur på til sammen 15 kilometer.

– Det er åtte til 10 personer som er jevnt på vannet med kajakken, så vi kan si at det er bra aktivitet i gruppa. Når senteret her er ferdig, regner jeg med at det blir enda flere som vil komme og ta en tur på elva. Jeg er overbevist om at mange vil få stor glede av det som skal bygges her, enten man skal ut på vannet eller ikke, sier leder i padlegruppa i Vaaler IF og sentral i prosjektet med kajakksenteret.

STOR AKTIVITET: Asgeir Rustad kan fortelle om stor aktivitet i padlegruppa i Vaaler IF.

STOR AKTIVITET: Asgeir Rustad kan fortelle om stor aktivitet i padlegruppa i Vaaler IF. Foto:

Artikkeltags