Nabo'n bygger ut – og har mye spennende på gang

MER PLASS: Vegger er revet og scenen flyttet mye lenger bak i lokalet. – Vi ønsker å utnytte arealene bedre, sier fra venstre Joachim Mobekk Haug, Julianne Mobekk og Jonas Midtsundstad.

MER PLASS: Vegger er revet og scenen flyttet mye lenger bak i lokalet. – Vi ønsker å utnytte arealene bedre, sier fra venstre Joachim Mobekk Haug, Julianne Mobekk og Jonas Midtsundstad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Om to- og en halv uke gjenåpner utestedet og kafeen Nabo'n i Våler sentrum i større og nyvaskede lokaler. Målet er at trafikken skal øke såpass at man kan skape flere arbeidsplasser.

DEL

– Vi startet for at vi skulle ha et par egne arbeidsplasser. Tar vi et skritt videre så er det ønske og en plan om å ansette en person til.

– Derfor valgte vi å bruke den mest stille perioden i året til å gjennomføre en skikkelig vask, rive et par vegger og få dobbelt så stor plass i pub og festlokale, forteller innehaverne Julianne Mobekk, Jonas Midtsundstad og Joachim Mobekk Haug.

De to førstnevnte jobber heltid i bedriften, sistnevnte trår til i helger og ved spesielle anledninger. I tillegg leies hjelp inn når det er påkrevd.

Utnytter plassen

To vegger er altså revet og scenen flyttet lenger bakover i lokalet. Det gjør at man nå har dobbelt så stor plass i pub- og festavdelingen. Musikken er trukket lenger vekk fra gata, noe som igjen betyr at det blir mindre støy ut gjennom inngangspartiet.

– Vi har vært klar over at noen har klaget litt på støy. Denne utbyggingen har vi planlagt og jobbet med i over ett år, og det er bra at den blir nyttig for flere. Neste skritt er også å bygge et inngangsparti for å ta av for trekk og kulde når dørene går opp. Med utbyggingen får vi altså dobbelt så stor plass, og det er enda mer å gå på hvis det blir behov for det, sier de tre eierne og driverne.

Nå har man kaféavdeling, møterom, pub og festlokaler og kan i tillegg til daglig drift og fester også kunne ha møter og konferanser.

– Vi får gode tilbakemeldinger på at folk trives hos oss. Det er ekstra inspirerende, sier Julianne Mobekk.

Steg for steg

Hun understreker også at man ønsker å ta det hele steg for steg og ikke gape over for mye i en gang.

– Det har vel egentlig gått over all forventning. Vi har mange faste kunder, og vi må fortsette å levere kvalitet for å beholde dem og aller helst få flere. Det gjelder alle, de som besøker oss på kafeen og på quizkveldene, på pubkvelder og fester, samt de som benytter seg av cateringen vår, sier de tre eierne og driverne av Nabo'n.

De mener det bør være et enda større potensial i virksomheten. Quiz-kveldene er veldig populære, karaokekveldene er i ferd med å ta seg opp, og med dobbelt så stort dansegulv har de tro på at også dansefestene skal få et løft.

– Vi vil satse på variert musikk når det gjelder festene. Det blir naturlig nok mye danseband, men vi skal også ha country og andre musikkarter, i hele tatt litt mer variert, sier de.

Nabo'n har også et samarbeid med Lions Våler om at utestedet kan brukes som en møteplass for ungdom etter skoletid. Det er også forespørsel fra eldre om bruk av lokalene på kveldstid.

– Vi er i hele tatt optimister og har tro på økt aktivitet på flere av de nevnte områdene, sier Julianne Mobekk, Joachim Mobekk Haug og Jonas Midtsundstad.

Artikkeltags