– Her er det god stemning! sier den karismatiske GameStop-ansatte spilleksperten, Martin Grønvold, og gir klar beskjed til avisen om at han, som «langt over snittet gaminginteressert», har sikret seg drømmejobben i spillbutikken på Torghjørnet.

Arbeidsplassen hans var truet, men etter noen grep er GameStop blitt en suksesshistorie blant butikkene i sentrum.

Fra minus til pluss

– Jeg husker at jeg satt i ansattmøte med distriktssjefen og vi hadde tapt et betydelig beløp i 2015. Det var snakk om at vi skulle legges ned. Vi balanserte på en tynn tråd, erindrer butikksjef Stian Alexander Mathisen.

For to år siden var det solide røde tall i regnskapene i Hamar.

Parallelt la GameStop-kjeden ned flere av sine butikker i Norge. Kjeden gikk fra 42 butikker til 35, og spillbutikken på Torghjørnet lå an til å bli kuttet.

I fjor snudde det. Brått.

– Bare at vi klarte å gå i null var en stor seier, men nå tjener vi faktisk penger. En kjempeforbedring, og vi er strålende fornøyde med utviklingen, sier Mathisen og smiler.

– Hva slags grep har dere tatt?

– Vi så at butikken virket veldig «innesperret», så vi åpnet den opp. Man ser lettere inn i butikken fra gågata, og de som går rundt inne i butikken ser hverandre. Det skaper en bedre stemning hos de handlende, og vi får mange tilbakemeldinger om at folk gjerne kommer tilbake til oss. Vi er blitt en møteplass for dem som er spillinteresserte i Hamar, og et sted for omsetning av brukte og nye spill.

GameStop-distriktssjef Eirik Thoresen er også imponert over snuoperasjonen og hva man har fått til på Hamar.

– Hamar-butikken har hatt en veldig spennende utvikling. Vi bestemte oss for å gjøre oss mer interessante for kundene, ved å flytte butikken og aktiviteter ut når det var fint vær, istedenfor å gjemme den bort på senteret. Også har produktsortimentet blitt utvidet samtidig som vi har et solid team på Hamar som yter veldig bra service. Det har gitt resultater.

Fire ansatte drifter butikken på Torghjørnet.

– Hvordan står det til med spillinteressen i byen?

– Vi merker at Hamar er en by med stor spillinteresse, også er vi heldige i og med at vi er den eneste GameStop-butikken i Hedmark.

Burgereffekt

Mye av spillomsetningen skjer online, men Mathisen sier at GameStop opplever at behovet for å møtes i butikk er fortsatt stort.

– Vi prøver å gjøre noe med fokus til folket ved å ha gode tilbud og samtidig ha et bredt utvalgt på tilvalget rundt spill. Så langt virker det å ha vært en smart strategi.

– Hva er det folk vil ha i butikken?

– Konsoller, spill, tilbehør, hodetelefoner, leker, kort, figurer, spilleffekter ... ja, alt egentlig, sier Martin Grønvold.

Inne på Torghjørnet begynner det å bli få butikker igjen. Men Mathisen mener beliggenheten på bakkeplan ut mot Torggata er bra.

– Vi drar nytte av å ligge ved siden av McDonald's, som treffer veldig målgruppa vår. Kanskje er det også slik at vi gir dem noen kunder, sier butikksjef Mathisen og smiler.