Pernille (27) er blitt sjefen til mamma og pappa: – Målet er å få til like mye som pappa har fått til på 30 år

NY SJEF I FAMILIEN: Pernille Langaanes (27) har overtatt som daglig leder på Trysil Dyreklinikk, og er dermed blitt sjefen til mamma Lise Anette og pappa Per Erik.

NY SJEF I FAMILIEN: Pernille Langaanes (27) har overtatt som daglig leder på Trysil Dyreklinikk, og er dermed blitt sjefen til mamma Lise Anette og pappa Per Erik. Foto:

To år etter at hun avsluttet veterinærstudiene og begynte å jobbe på Trysil Dyreklinikk, overtar Pernille Langaanes som daglig leder etter pappa Per Erik – og nå blir hun sjefen til både mamma og pappa.

DEL

– I praksis blir det ikke så store forandringen, men det er jo litt rart, da. Det må jeg innrømme, sier 27-åringen, som 1. januar overtok som daglig leder i familiebedriften.

Selv om hun «bare» har jobbet som veterinær i Trysil Dyreklinikk siden februar 2017, da hun hadde avsluttet et nesten seks år langt veterinærstudium i Budapest, har hun atskillig lengre fartstid i familiebedriften.

– Er nesten oppvokst her

– Jeg hadde sommerjobber mens jeg gikk på skole, og har vært med pappa på jobb siden jeg var ei lita jente. På en måte kan du si at jeg er oppvokst her, sier Pernille Langaanes.

Hun, hennes far og hennes mor, klinikkpleier Lise Anette Langaanes, eier hver en tredjedel av aksjene i Trysil Dyreklinikk AS.

Per Erik Langaanes har gitt sin datter gradvis med ansvar siden hun begynte, og han har hele tiden sett for seg - og ønsket - at datteren etter hvert skulle overta som daglig leder.

– Siden hun begynte, har vi økt med 25 prosent. Det har vært mye jobb. Men hun er flink, og jeg er trygg på at hun vil klare denne jobben flott, sier han.

Ambisiøs

Pernille Langaanes' ambisjon er å få til like mye på 30 år som det hennes far har fått til etter at han åpnet Trysil Dyreklinikk på 80-tallet.

– Vi har fått mye nytt utstyr de siste årene, og jeg ønsker å investere i blant annet diagnostiske apparater, slik at vi kan gi våre kunder et enda mer helhetlig tilbud. Jeg håper at vi på sikt vil kunne ansette flere. Hvis jeg klarer å utvikle bedriften like mye som pappa har gjort, skal jeg være veldig godt fornøyd. Kanskje vil jeg da kunne overlate driften til mine framtidige barn, sier hun.

Pernille er yngst av tre søsken, og den eneste som har valgt samme yrkesretning som foreldrene.

– Min søster jobber som pedagog i Elverum og min bror på verkstedet til Trysil Bil. Men jeg har alltid vært klar på at jeg ville bli veterinær.

– Får flere oppgaver

– Hva slags endringer vil det innebære for deg og din arbeidshverdag at du nå er bedriftens daglige leder?

– Det blir noe mer papirarbeid, og jeg har gradvis tatt over regnskapet. Jeg vil også mer oppgaver som å passe på at alt blir gjort i riktig rekkefølge. Nå kan pappa gjøre alt det morsomme, sier 27-åringen med et bredt smil.

Per Erik Langaanes forteller at han neppe ville ha investert i så nye nytt utstyr de siste årene, om bedriften ikke ville ha forblitt i familien.

Han er 60 år gammel, og har foreløpig ingen planer om å trappe ned.

– Jeg vil jobbe litt mindre etter hvert, men Pernille blir nok ikke kvitt meg på noen år ennå, sier han.

Artikkeltags