Savnet eksotisk gatekjøkken i Trysil. Nå starter brødrene fra Irak sitt eget

ÅPNER FREDAG: Fredag åpner brødrene Hasjar (til venstre) og Amir Omar vspisestedet Trysil Pizza & Grill i lokalene der Narvesen holdt til i Innbygda fram til i sommer.

ÅPNER FREDAG: Fredag åpner brødrene Hasjar (til venstre) og Amir Omar vspisestedet Trysil Pizza & Grill i lokalene der Narvesen holdt til i Innbygda fram til i sommer. Foto:

I alle de 19 årene de har bodd i Trysil, har de savnet et gatekjøkken som serverer mer enn burger, pizza og pommes frites. Nå tar de irakiske brødrene Amir og Hasjar Omar skjeen i egen hånd, og starter opp sitt eget spisested.

DEL

På Trysil Pizza & Grill, som åpner fredag, vil de også servere shish kebab, kebab i pita, kylling i pita og irakisk biryani (ris, biff, kylling, krydder, mandler, rosiner og bønner).

Spisestedet åpner i lokalene i Storvegen 3 i Innbygda, der Narvesen holdt til fram til Trysil-filialen ble lagt ned i sommer.

– Nær perfekt lokale

– Vi har lenge hatt lyst til å starte eget gatekjøkken her i Trysil, og har lett etter et egnet lokale. Dette lokalet er nær perfekt for oss. Det er sentralt og i nærheten av skolene og Trysilsenteret, sier Amir Omar.

Han er daglig leder på spisestedet – og han er forberedt på lange arbeidsdager de første ukene og månedene etter åpningen.

– Det blir neppe 40 timersuker på meg nå framover, erkjenner han.

Hans bror, Hasjar, skal jobbe deltid på gatekjøkkenet. Han drev tidligere sitt eget rengjøringsbyrå i Trysilfjellet, og jobber nå som renholder.

I tillegg vil det være en heltidsansatt kokk på Trysil Pizza & Grill. Han er også fra Irak, og har tidligere jobbet i en av restaurantene i Elverum.

– Samlingssted

Brødrene forteller at de har fått mange spørsmål fra ungdommene i bygda, om når stedet deres skal åpne.

– Ungdommene er vår fremste målgruppe. Vi har god tro på at de vil trives her, og bruke stedet ofte. Målet er at Trysil Pizza & Grill skal bli et samlingssted for ungdommene i Trysil. Det vet vi at mange savner, sier Hasjar Omar.

Brødrene Omar har kjøpt inn et nytt kjøkken, men de ønsker ikke å fortelle hvor mye penger de har investert i stedet.

Amir Omar er takknemlig for jobben huseier Ola Tøraasen har gjort for å pusse opp stedet der Narvesen altså holdt til inntil i sommer.

– Han har blant annet sørget for å installere toaletter, både vanlige toaletter og handikaptoaletter, i tillegg til nytt ventilasjonsanlegg. Vi synes det har blitt veldig fint her inne, sier Hasjar Omar, og kikker seg rundt i lokalet der det er installert nye bord og stoler, og der bare detaljer gjenstår før stedet er åpningsklart.

– I dag skal vi få opp skjermer, der vi vil ha bilder av menyene. Vi skal også installere tv-apparater, der vi blant annet vil vise fotballkamper og annen idrett, sier han.

– Tar en sjanse

Amir Oman hadde vært arbeidsledig i en periode, før han begynte å jobbe med Trysil Pizza & Grill. Han erkjenner at det er en sjanse å gå i gang med et litt utradisjonelt spisested i Innbygda.

– Selvsagt tar vi en sjanse, men dette er noe vi har stor tro på. Så lenge vi har vært her, har det aldri vært noe gatekjøkken som serverer litt utenom det vanlige. Vi vet at dette er noe mange har savnet – spesielt unge mennesker, sier han.

Artikkeltags