Norsk Elgsenter åpner på Evenstad i juni

PÅ NÆRT HOLD: På elgsenteret på Evenstad blir det mulig å oppleve elgkuene Ronja og Idun på nært hold. (Foto: Ruben Bøtun)

PÅ NÆRT HOLD: På elgsenteret på Evenstad blir det mulig å oppleve elgkuene Ronja og Idun på nært hold. (Foto: Ruben Bøtun)

Artikkelen er over 3 år gammel

I juni blir Norsk Elgsenter gjenåpnet på Evenstad i Stor-Elvdal. Høgskolen i Innlandets avdeling på Evenstad investerer halvannen million kroner i senteret, som skal være åpent for allmennheten.

DEL

Norsk Elgsenter lå opprinnelig i Gravberget i Våler, men det gikk konkurs i 2012. Lokale interessenter i Stor-Elvdal kjøpte konkursboet og har etablert et nytt selskap, som eier dyrene og hegnene. Elgene ble flyttet fra Gravberget til Evenstad i 2013.

Siden har lite skjedd – før nå!

Elgsenteret skal reetableres og åpnes i tilknytning til Høgskolen i Innlandets avdeling på Evenstad. Ruben Bøtun er engasjert av høgskolen til å jobbe med elgsenteret. Han opplyser til Østlendingen at det nye senteret skal åpnes 16. juni.

Venter på elgokse fra Sverige

– Elgsenteret har en innhegning på 25 mål, der de to elgkuene Ronja og Idun holder til. I løpet av måneden kommer det trolig nok en elg til senteret, elgoksen Fritjof fra Sverige, sier Bøtun. Han legger til at det jobbes med å leie ytterligere 20 mål skog fra Statskog til senteret.

Elgsenteret skal blant annet bestå av en kunnskapssti, der interesserte kan få oppdatert informasjon og kunnskap om all forskningen som skjer på Evenstad. Bøtun opplyser at Midt-Østerdal videregående skole skal bidra til å lage aktiviteter langs kunnskapsstien. Senteret skal være åpent fra midten av juni til midten av august.

Millioninvestering for høgskolen

Ifølge Harry P. Andreassen, dekan ved høgskoleavdelingen på Evenstad, blir det investert millionbeløp i senteret.

– For å få på plass besøkssenteret vil avdelingen investere mellom en million og halvannen million kroner. Dette går blant annet til en del utstillinger, samt tilrettelegging av arealet med stier og utkikkstårn. Hele tiden vil vi søke ekstern finansiering og samarbeid med andre aktører for å dekke opp denne investeringen vi tar risikoen for. Vi håper å bygge opp utstillinger knyttet til mye av vår forskningsaktivitet og til alle energiløsninger på Evenstad, sier Andreassen. Han opplyser at det nye miljøbygget på Evenstad skal være hovedinngang til senteret de to månedene i året senteret skal holde åpent.

Artikkeltags