Basteskår bor rett ved Terningåa. Eiendommen hans er stor nok til at det er plass til en ølfestival der. Denne gangen var det vel 150 inviterte gjester og 12 hjemmebryggerier som deltok.

– Jeg fikk ideen til en ølfestival etter å ha flyttet fra Oppegård og hit til Elverum. Jeg drev litt med ølbrygging selv og tenkte dette kunne være en fin måte å samle venner og kjente på. Festivalen er et lukket arrangement, så man må bli invitert for å delta. Neste år er det femårsjubileum, og jeg er interessert i å komme i kontakt med flere hjemmebryggere som kan tenke seg å være med. I år hadde vi 12 bryggerier fra Elverum, Hamar og Oslo med. De konkurrerte i tre klasser: Folkets favoritt, juryens pris og beste etikett. Alle deltakerne fått utdelt et eget prøveglass og et vurderingsskjema, forteller Basteskår, som til daglig jobber på ungdomsskolelærer.

Festivalen arrangeres på en profesjonell måte med registrering av alle deltakere, telt der bryggeriene presenterer produktene sine og matservering i regi av Matglede.

Gull verdt for hjemmebryggere

Dan Lillegrend fra Far & Sønn Brygger Hjemme og Jon Magne Hagen fra Hanstad kjellerbryggeri var blant deltakerne, som også oppnådde suksess på festivalen. Begge ble premiert for produktene sine. Lillegrend, som brygger på Løvbergsmoen i Elverum, fikk en tredjeplass med sin Kvirrewit, et hveteøl av belgisk type, mens Hanstad kjellerbryggeri fikk tredjepremie i klassen for beste etikett. Begge mener Terningåa Ølfestival er et flott tiltak for hjemmebryggere.

– Festivalen er gull verdt for oss som brygger hjemme. Vi treffer et større publikum, som kan gi oss tilbakemelding på det vi lager, sier Lillegrend, som var med for fjerde gang.

Jubileum neste år

Neste år feirer Terningåa Ølfestival femårsjubileum. Basteskår vurderer å flytte arrangementet til Terningen Skanse, men helt sikker er han ikke. Festivalområdet nede ved Terningåa er både intimt, koselig og idyllisk.

I selve bryggekonkurransen gikk Black River Brew fra Hamar til topps med sin Wildling, mens H.A.L.F. Brewery ble folkets favoritt med sin Frisbeer Hoppy Amber. WM bryggerier ble premiert for beste etikett.