Miljøvennlig innpakning har ikke slått an, og ølet importeres fra Polen

BYTTET UT PLASTEN: Carlsberg byttet ut plastinnpakningen med lim, men de sammenlimte ølboksene, som  produseres i Polen, ikke på Gjelleråsen, har ikke slått særlig godt an. (Foto: Ringnes)

BYTTET UT PLASTEN: Carlsberg byttet ut plastinnpakningen med lim, men de sammenlimte ølboksene, som produseres i Polen, ikke på Gjelleråsen, har ikke slått særlig godt an. (Foto: Ringnes)

Carlsberg-ølet i de plastbesparende sixpackene, der boksene limes sammen, har ikke slått særlig godt an blant forbrukerne. I tillegg produseres ølet i Polen og fraktes til Norge på trailer.

DEL

Ølspalten:Det var det danske Ekstra Bladet som først avslørte at Carlsbergs påståtte miljøvennlige øl brygges i industribyen Sierpc nordvest for Warszawa i Polen. Nettavisen har slått fast at Carlsberg-sixpackene i Norge også blir produsert i Polen, og ikke på Ringnes' anlegg på Gjelleråsen, som tilfellet er med de øvrige Carlsberg-produktene her til lands.

Var en verdensnyhet

Det var en stor verdensnyhet i fjor høst da Carlsberg introduserte den nye emballasjen. HA skrev at hamarsingen Håkon Langen, direktør for packaging innovation i Carlsberg, hadde vært med på å utvikle den.

– Allerede i høst fjerner vi plasten rundt sekspakningene med Carlsbergs 0,5-liters ølbokser, og erstatter den med den nye Snap Pack-teknologien. Små sveisepunkter med lim skal holde boksene sammen. Potensialet for å spare naturen for unødvendig plastavfall med den nye emballeringen er stort for Norge og enormt globalt, opplyste administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed, i en pressemelding i september i fjor.

På trailere fra Polen

Det sto ikke noe om at ølet skulle produseres i Polen og fraktes til landet på trailere.

Kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Carlsberg-eide Ringnes bekrefter overfor Østlendingen at ølet i de miljøvennlige pakningene lages i Polen. Årsaken til at det ikke er investert i et Snap Pack-anlegg hos Ringnes i Norge ennå, er at produktet ikke har slått så godt an som ønsket.

Hadde håpet på bedre salg

– Vi hadde håpet på bedre salgstall for Snap Pack-produktet. Det har ikke slått så godt an som vi ønsket. Det viser seg at mange her i Norge synes det er vanskelig å få boksene fra hverandre. Det nytter ikke å ta ut en boks i et hjørne. Six-packen må deles i to før boksene kan tas fra hverandre. På grunn av reklameforbudet har det vært vanskelig å nå ut med denne informasjonen. Vi vil gi Snap Pack-konseptet litt mer tid, blant annet skal vi prøve det ut på 0,33 litersbokser i håp om at det slår bedre an, sier han.

Investering satt på vent

I fjorårets pressemelding ble det opplyst at Ringnes planla å investere flere titalls millioner kroner i pakkemaskiner ved anlegget på Gjelleråsen utenfor Oslo i løpet av de neste tre årene.

Nå er investeringen satt på vent. Snap Pack-ølet produseres fortsatt i Polen.

– Vi kan ikke investere i nye og kostbare tappelinjer før vi er sikre på at Snap Pack er noe folk vil ha, fastslår Bruusgaard.

Artikkeltags