På polet etter Trysil-øl

Etter at Jeremy Metzger, opprinnelig fra Hawaii, sluttet som brygger på Basarene i Hamar og satset for fullt på Trysil Bryggeri, er det virkelig blitt fart i sakene østpå skogen. Nå har bryggeriet også debutert på Vinmonopolet med fire øltyper.

DEL

Trysil Bryggeri: Odden Hagelager

Dette ølet er egentlig et festivaløl laget til Oddenfest, en kombinert musikk-, mat & drikke- og hagefest på Domkirkeodden i Hamar fredag 26. juli. Ølet er allerede tilgjengelig på et par-tre Vinmonopol-utsalg her i fylket og i Oslo. I Hedmark dreier det seg om Vinmonopolet i Hamar og Trysil. Og ølet er godt det! Det er brunt med et hvitt skum og en fruktig, nesten litt ferskenaktig aroma. På smak utmerker ølet (5,3 prosent) seg med en god, gressaktig bitterhet og en deilig fruktighet kombinert med en behagelig ettersmak. Ølet er lettdrukket, men likevel smaksrikt og kan anbefales.

Trysil Bryggeri: Tidløs Porter

I tillegg til festivalølet Odden Hagelager har Trysil Bryggeri laget en liten ølserie kalt Tidløs i forbindelse med sin inntreden i Vinmonopolets portefølje. Daglig leder Ingvar Olsen ved Trysil Bryggeri opplyser at Tidløs-serien skal bestå av stilrene og snille øl. Den mørke porteren (5,3 prosent) er i alle fall et svært så behagelig bekjentskap. Ølet er svart og uklart med et gulbrunt skum og både duft og smak av brent malt og mørk sjokolade. Ølet har en lang og veldig behagelig ettersmak med innslag av lett humlebitterhet og hint av kald kaffe. Dette er et godt og veldig smaksrikt øl, som ikke bør drikkes for kaldt.

Trysil Bryggeri: Tidløs IPA

Etter å ha smakt tidligere svært så gode Trysil Bryggeri IPA-er som Gørkvek IPA (6,6 prosent) og Itte Blygen Session IPA (4,7 prosent), hadde jeg virkelig store forventninger til den nye Tidløs IPA (5,4 prosent), men det ble dessverre nedtur. Ølet er mørkebrunt med et hvitt skum og en lett fruktig duft. Den overveldende humlearomaen, som kjennetegner gode IPA-er, er fraværende. Ølet virker litt flatt, og det er mye maltsødme i det. Ølet har jo mye smak, men denne IPA-en er likevel for tam og leverer ikke helt med tanke på hvor godt IPA kan være.

Trysil Bryggeri: Tidløs Red Ale

Red Ale er en litt ubestemmelig øltype, som jeg aldri får helt taket på. Ølet er gjerne rødlig (derav navnet), og smaken er ofte behagelig og maltpreget. Trysil Bryggeris Red Ale (5,7 prosent) er et mørkebrunt øl med rødskjær og et flott, gulhvitt skum. Aromaen er både bæraktig og humlepreget på samme tid. Det er overraskende mye og streng bitterhet i ølet takket være raus bruk av amerikanske humletyper. Den lovede malt-sødmen forsvinner helt i bitterheten, uten at det egentlig er meg imot. Ølet er smaksrikt, men kaller ikke på den virkelig store begeistringen.

Artikkeltags