«Den norske ølboka», som er skrevet av Jørn Idar Almås Kvig og gitt ut på Goliat Forlag, forteller om det som er av bryggerier og gode skjenkesteder rundt om i Norge.

To skjenkesteder i Hedmark og ett i Oppland trekkes fram fra innlandsfylkene.

I Hedmark er det Sound Garden i Elverum og Gullkorn Ølbar i Hamar som trekkes fram, mens det i Oppland er skjenkestedet Heim på Lillehammer som blir omtalt.

Sound Garden i Elverum har i flere år satset på et godt og variert ølutvalg. I boka si berømmer Kvig ølutvalget på puben, som foruten øl satser på konserter.

– Utvalget er vel verdt et besøk. Det er et godt assortiment med god variasjon, skriver Kvig, som påpeker at Finnskogen Mikrobryggeri (som nå blir lagt ned) hadde premiere på sitt aller første brygg på Sound Garden.

Gullkorn Ølbar i Hamar feiret nylig ettårsjubileum. Om denne populære nyvinningen i Hamar, som drives av Stein Rune Høines, skriver Kvig dette:

– Da ølbaren i Hamar åpnet dørene sine tok de ølmarkedet på kornet. Her var det kvalitet framfor kvantitet, og de tilbyr variasjon fra mikrobryggerier både i inn- og utland. Du finner ofte daglig leder Stein Rune bak kranene, som gjerne hjelper med en anbefaling fra den rikholdige fattavlen. En god historie følger kanskje med på kjøpet.