En melding om det ble lagt ut på Facebook-siden til Nybygda IL tirsdag kveld.

Ringsaker Blad får også bekreftet meldingen av Oles venn og nabo, Halvard Olestad.

– Ja, han døde med skoa på. Han holdt på med trefelling hjemme og så seg han sammen. Da var løypa gått og løpet var slutt, forteller Olestad.

Det er omtrent samme melding som er blitt lagt ut på Facebook-siden til Nybygda IL

– En bauta i Nybygda Idrettslag er borte. Vi har i dag fått en trist beskjed. Ole Ellefsæter gikk på formiddagen i dag bort. Han døde etter en akutt hjertestans i aktivitet med trefelling hjemme hos seg selv. Vi lyser fred over Oles minne.

Ellefsæter er nok mest kjent for sine to OL-gull i Grenoble i 1968, men idrettskarrieren og livet hans var enormt innholdsrikt.

- Så mye mer enn en skiløper

Olestad er enig i at Ellefsæter var en bauta.

– Ja, han var en stor mann. Han var en bauta i bygda her. Vi kjente han som så mye mer enn en skiløper. Han var et medmenneske og han var så raus og romslig. Vi har søtti og mimra litt og det kommer opp så mange gode minner. Vi husker vi gikk i fakkeltog da han kom hjem fra Grenoble med to OL-gull. Eller om det var fra en dugnad i bygda her. Da var Ole alltid med. For meg var han en god nabo og en svært god samtalepartner. Så vi minnes mennesket. Han var en stor helt, forteller Olestad.

De hadde også felles interesse og glede av kultur gjennom sang og musikk.

– Han var god på det også.

– En trist dag

En annen god venn av Ole, Sverre Evensen fra Næroset, synes det er svært trist å høre om kameratens død.

– Det er veldig trist. Jeg snakket med han rett før elgjakta. Det er enkelt å beskrive han som en jordnær kjernekar som alltid var positiv. Han var hel ved.

Han beskriver han samtidig som en fantastisk idrettsutøver.

– Han var en av de beste gjennom historien fra tiden da langrenn fortsatt var en amatørsport. Det er også vanskelig å måle han mot senere utøvere, men han var i verdenseliten i langrenn og i norgeseliten i friidrett med seks NM-gull der. Han henta styrken sin fra skogen som skogsarbeider. Han jobbet halve dagen i skogen og resten av dagen brukte han på å trene.

Evensen var selv en ivrig skiløper og han hadde gleden av å møte Ole i turlangrenn. Det ser han tilbake på med stor glede.

– Jeg jobbet jo som frilanser for Ringsaker Blad i mange år og det er vel ingen jeg har skrevet flere artikler om enn Ole. Han ble en god venn. Han hadde faktisk lovet at han skulle komme på 100-års jubileet til Næroset IL som vi skal feire om noen uker. Det er en veldig trist nyhet, forteller Evensen.