Johaug-innspill skal hjelpe Bjørgen i OL

Marit Bjørgen sier hun avgjør om neste års VM går uten henne eller ikke, til våren. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Marit Bjørgen sier hun avgjør om neste års VM går uten henne eller ikke, til våren. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Marit Bjørgen har jevnlig kontakt med Therese Johaug under OL. Motivasjonen avgjør om veteranen blir å se sammen med Johaug i VM neste år.

DEL

Bjørgen får tips fra Johaug underveis i OL. De to kommuniserer og utveksler erfaringer.

– Hun er flink til å støtte meg. Vi går gjennom løpet og hva man kunne gjort annerledes, sa Bjørgen på en pressekonferanse tirsdag.

– Når Therese kommer tilbake, hadde det vært artig å gå med henne. Skal jeg gå stafett i Seefeld med Therese, må jeg være motivert for å være god nok til å være én av de fire. Vi får se til våren.

Johaug (29) fikk OL-drømmen knust da dopingdommen mot henne ble skjerpet av Idrettens voldgiftsrett (CAS) i august. Hun ble utestengt i 13 måneder av Domsutvalget i Norges Skiforbund.

Men CAS økte suspensjonen til 18 måneder. 15. april kan Johaug konkurrere igjen. Hun har satt neste års VM i Seefeld som det store målet.

Bjørgen fortalte at motivasjonen må være der og at tøffe familieprioriteringer må tas for at hun stiller til start i Østerrike i 2019.

– Det må jeg vurdere til våren. Nå er vi i OL og skal gjøre vårt beste her.

Torsdag er Rognes-jenta en klar medaljefavoritt med svenske Charlotte Kalla som den store gullkandidaten på 10 kilometer fri teknikk.

Artikkeltags