(Hamar Dagblad)

Omed Poor begynte på lageret til IKEA Furuset i Oslo for 17 år siden. Da var han 19 år. Nå er han 36 år og har jobbet hele sitt voksne liv hos den svenske møbelgiganten

– Jeg skulle egentlig bare ta et friår for å jobbe og spare penger før jeg skulle starte å studere. Jeg trivdes så godt i kjeden at jeg etter tre år bestemte meg for å satse på en karriere hos IKEA, sier Poor.

Siden den gang har hatt diverse lederstillinger hos varehuset i Oslo. Senest kommer han fra stillingen som assisterende varehussjef.

Drømte om uniform

Poor begynte i jobben 1. oktober i år etter forgjengeren Bernhard Stengel. Stengel er nå varehussjef på IKEA Furuset.

– Jeg har brukt mye tid ute i varehuset og på å bli kjent med alle som jobber her for å bygge en forståelse for deres hverdag. Det har vært gøy å kjenne på temperaturen.

Han kom til Norge i 1997 som flyktning, og er vokst opp i Haugesund og på Rælingen. Han har jobbet målrettet for å komme dit han er i dag.

– Jeg er superstolt over den reisen jeg har hatt på IKEA og jeg vet at jeg har jobbet målrettet, og fokusert på å gjøre det rette tingene for å lykkes. I tillegg har bedriften satset på meg de siste årene.

Da han var liten hadde han en helt annen drømmejobb i tankene.

– Jeg ville egentlig bli politi, det var drømmen, men da jeg begynte i arbeidslivet fikk jeg gode venner, kolleger og ble fort veldig glad av å jobbe der. Jeg ble trygg på at akkurat den jeg er var godt nok, og derfor ville jeg fortsette.

Han føler også på mye ansvar i den nye stillingen sin.

– IKEA er en av Innlandets største arbeidsplasser, og det viktigste for meg er alle menneskene som jobber her og alle kundene vi har. Det skal være det beste stedet å jobbe og det beste stedet å handle.

Han har ansvaret for rundt 230 ansatte.

Det gjorde de for øvrig dette året, da de ansatte ved varehuset i Ringsaker fikk en julebonus tilsvarende 1,5 månedslønning som anerkjennelse for strevet.

Bedre balanse

Han har tatt med seg kona og tre barn og flyttet til Hamar.

– Det var en overgang, men vi har kommet oss godt til rette i Hamar. Her er det en bedre balanse mellom jobb og hverdagen, noe som er fint, fordi de små barna mine trenger både tid og kjærlighet, sier han med et smil.

Koronasituasjonen har preget varehuset på lik linje med den øvrige verden.

– Jeg er utrolig stolte av alle våre engasjerte medarbeidere som har stått på gjennom hele pandemien og møtt kundene på nye måter. Jeg er også veldig glade for at vi ikke har måttet permittere noen av våre medarbeidere og har på den måten kunnet sikre stabil inntekt i en vanskelig tid. Helsen og sikkerheten til våre medarbeidere og kunder er vår viktigste prioritet. Med det nye omikron viruset ser vi også at pandemien ikke helt slipper taket, sier Poor.