Opera di Setra satser høyt med «Tryllefløyten»

SETEROPERA: Opera di Setra kliner til med "Tryllefløyten" av W. A. Mozart på setervangen i Tylldalen til sommeren.

SETEROPERA: Opera di Setra kliner til med "Tryllefløyten" av W. A. Mozart på setervangen i Tylldalen til sommeren. Foto:

– Det blir opera på setervangen i Tylldalen i 2020 også. Da presenterer vi «Tryllefløyten av W.A. Mozart, sier Lars Eggen i Opera di Setra.

DEL

Han forteller at pågangen har vært stor, og er glad for endelig å slippe "katta ut av sekken" med spilledatoer 3.-5. juli.

Absurd høye toner

-Vi smeller til med intet mindre en Mozarts siste opera «Tryllefløyten». Eventyroperaen om prins Tamino som skal redde Pamina fra Sarastros rike, sendt ut fra Nattens dronning sammen med fuglefangeren Pappageno. Ja, det er den syke arien med de absurd høye tonene, humrer Eggen.

Mange av rolleinnehaverne er kjente fjes, men også i år kan Opera di Setra by på noen helt nye bekjentskaper.

– Vi kan love at det ikke er småtterier. Blant annet har vi lurt Sigrid Vetleseter Bøe opp fra Berlin for å synge på fjellet i Tylldalen, mens de tre damene er bekledd av tre nyutdannede sangere fra NTNU. Og enda flere artister kommer etter hvert.

Julekonsert på Søberg Gård

Billetter til neste års oppsetning er ute for salg, og Opera di Setra viderefører muligheten for å kjøpe plassbillett.

– Pågangen i fjor var enorm, så vi er selvfølgelig spente på årets respons, sier Eggen.

Ikke nok med at det blir nok en seteropera i Svarthammerlia neste år, lager de julestemning på Søberg gård 3. juledag. Opera Di Setra og Søberg Gård har lenge hatt ønske om å samarbeide, og denne gangen kommer operaen med en hel konsert. De har fått med operahøvdingen Knut Stiklestad (bass), det nye stjerneskuddet Maia Reppe (sopran), den ferske operasjefen Lars Eggen (baryton) og superpianisten Eva Holm Foosnæs (piano), samt smått «episke» Nord-Østerdal operakor.

– Om ikke julemusikk med denne gjengen er nok til å friste, stiller kjøkkenet på Søberg gård med «juletapas planke» og dessert. Det blir uformell stemning og vakker musikk i et av regionens flotteste fjøs, lover Lars Eggen.

Artikkeltags