(Hamar Dagblad)

Optikerforretningene i Hamars gågate er rustet for kamp etter at begge butikkene samtidig åpnet sine nyoppussede lokaler.

Tok av bokhandelen

Interoptik hadde stormarkering med goodiebag-utdeling og ballonger i forbindelse med at forretningen har tatt et jafs av Gravdahl bokhandel og dermed fått utvidet lokalene.

– Vi har fått større butikklokaler og et nytt synsprøverom. Det har helt klart blitt lysere og triveligere her, sier optiker Martin Ottestad.

Interoptik fikk tilbud om å få 60 kvadratmeter av bokhandelen av gårdeier, og slo til.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet, og vi må få lov til å skryte litt av gårdeier. De har vært med på å bytte vinduer og rustet opp ventilasjonen. Vi har fått en god deal, derfor kunne vi også investere litt, sier daglig leder Magne Ottestad.

– Og et tegn på at dere satser på sentrum?

– Ja. Vi er optimister på lang sikt.

Elektronisk kundehjelp

Tretti meter lenger ned i gågata, inne hos Synsam, er også daglig leder Kai Amundsen fornøyd etter to uker med oppussing og profilendring.

– Vi har skiftet lys og tak og gulv i hele butikken, og vi har byttet all innredning. Det har blitt nye, freshe farger og ny logo på utsiden. Egentlig er alt blitt helt nytt og vi er kjempefornøyd med å ha fått en butikk med litt friske farger.

Amundsen går bort til et bord, som i første omgang oppfattes som et speil:

– Dette er noe helt nytt. Her det en tablet som har en app som gjør at man kan prøve alle brillene vi har, elektronisk. Her kan kunden bla i forskjellige modeller og farger på brillene vi har i butikken.

Synsam tok for et år siden over Optiker Anders Bruget i Torggata. Lenge holdt Bruget-butikken i Sverres gate.

Vi tar med at Synsam-butikken på CC Stadion, som tidligere holdt til i Kirkebakken, er også blitt rustet opp.