Gå til sidens hovedinnhold

Orgeltoner i koronatid i Våler

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor var det over 800 personer til stede under orgelfestivalen. Lørdag er det dags igjen, men nå med litt færre på plass i Våler kirke og i kirkesalen i Risberget.

Det starter på sistnevnte plass med orgel, fiolin og sang lørdag kveld. Det er første gang Risberget er med, og det er tanken at det i tillegg til flere konserter i Våler kirke skal være vekselvis Risberget kirkesal og Gravberget kirke som får en konsert i tillegg.

– Dette er den fjerde orgelfestivalen i Våler. Oppslutning av publikum har vært bra med over 800 i fjor. Nå må vi nok regne med at det kan bli litt færre på grunn av korona-situasjonen. Vi skal bruke servicerommet i første etasje i Risberget, og der er det bedre plass enn i selve kirkesalen i andre etasje. I Våler kirke er det veldig god plass, og det vil være plass til ganske mange selv om vi har minst meteren mellom folk. Vi skal ha billettsalg i et telt utendørs, vi har spritvask og følger de råd og pålegg som gjelder for slike arrangementer nå, sier kantor Daniel Bjørlo i Våler.

Det er mange spennende musikere som kommer. Den russiske topporganisten Ekaterina Melnikova har vært i Våler kirke flere ganger. Hun skulle vært med nå også, men kan ikke komme fordi det ikke går fly direkte fra Moskva til Gardermoen.

– Det ville blitt et puslespill med flere flyskifter via forskjellige steder i Europa, og det blir for kronglete. Men vi håper at hun kan komme en annen gang. Nå kommer i stedet domkantor i Stavanger, Ivan Sarajishvili til konserten søndag 20. september. Men han har flere oppdrag den dagen så konserten starter to timer senere enn først planlagt, sier Bjørlo.

Det er altså seks konserter som skal gjennomføres med start lørdag i Risberget og avslutning med festkonsert i Våler kirke søndag kveld 27. september.

Kommentarer til denne saken