Dette mangler Dæhli, to uker før VM

MYE BRA: Magne Dæhli imponert tildels stort under den siste konkurransen innen VM som starter om to uker.

MYE BRA: Magne Dæhli imponert tildels stort under den siste konkurransen innen VM som starter om to uker. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

To uker før VM opplevde Magne Dæhli det han beskriver som «en katastrofe», men i det store og det hele er det meste som det skal to uker før VM.

DEL

Tirsdag om to uker springer løtensokningen langdistansen under årets viktigste uke. Han skal bli individuell VM-medaljør dette året. Det er noe av det eneste som mangler i premieskapet til den meritterte orienteringsløperen, som ble verdensmester på stafett under mesterskapet i svenske Strömstad i fjor sommer.

På verdens største orienteringsstafett varierte det fra ekstremt høyt nivå til orientering som ikke var like bra.

– I ti minutter var det katastrofe, sier han selv etter Jukola-stafetten.

Dæhli sprang ut som fjerdemann av de 1536 lagene i herreklassa på Jukola. I en times tid var han raskest av alle, og hedmarkingen så ankermannen på laget på tredjeplass foran seg. Så ble han for ivrig og gjorde noen feil i skogene øst i Finland. Dermed ble det femteplass i stedet for tredjeplass for Halden-laget.

– Feilene skulle jeg ikke gjort, men jeg får ta med meg at det meste var meget bra gjennomført, sier Magne Dæhli til Østlendingen.

Drillet og drillet

Dæhli kom rett til Jukola fra treningssamling i de estiske skoger. I årets VM-land i orientering er orienterings-teknikken finpusset og justert i sommerlige skoger hvor vegetasjonen er identisk med hva den vil være under VM i kommende månedsskifte.

Den siste VM-samlingen var på over ei uke.

– Nå fikk jeg oppleve naturen slik den vil være under VM. Det ga nyttige erfaringer, og det stemmer bra, sier landslagsløperen.

Den siste innspurten

Magne Dæhli mener likevel det er noe å jobbe med inn mot årets viktigste mesterskap i orientering.

– Det er på det mentale hovedjobben gjenstår for min del, mener han.

– Får du noe hjelp med den?

– Ja, jeg prater med landslagssjef Kenneth Buch, sier 30-åringen.

Ingen flere løp

Fram mot VM blir det kun trening. Jukola, som han gjennomførte i fem–seks-tiden søndag morgen var siste bruk av startnummer før mesterskapet i Estland braker løs om drøye to uker.

Mens løtensokningen hadde en hovedrolle sportslig, var søster Marianne Dæhli hovedleder for storklubben Halden under Jukola.

Om det deltok totalt nesten 3000 lag fordelt på dame- og herrreklasse, var det ikke et eneste lag fra Hedmark denne gangen.

Artikkeltags