Løp Norge inn til VM-gull: – Større kan det ikke bli

MESTRENE: Magne Dæhli løper sammen med lagkameratene Eskil Kinneberg (nærmest) og Olav Lundanes inn til gull. FOTO: ERIK BORG

MESTRENE: Magne Dæhli løper sammen med lagkameratene Eskil Kinneberg (nærmest) og Olav Lundanes inn til gull. FOTO: ERIK BORG

Artikkelen er over 2 år gammel

Magne Dæhli hadde alt å tape, men løtensokningen sikret for andre år på rad gull til Norge på VM-stafetten.

DEL

– Stort? Større kan det ikke bli, jubler Magne.

Han klarte riktignok å løpe inn til gull på VM-stafetten i fjor, men fredag spørs det om ikk denne prestasjonen var større, for i går slet han i starten på mellomdistansen og terrenget var langt fra det er hjemme.

– Jeg klarte å løpe kontant fra start av. Et sted løya var jeg litt usikker, men jeg bare stoppet litt opp før jeg igjen hadde kontroll, smiler verdensmesteren.

Han kjente presset, men hadde trygghet.

Dæhli løp som en verdensmester.

Samme utgangspunkt

For andre år på rad hadde Magne Dæhli den siste etappen på det norske laget på VM-stafetten. For andre år på rad sprang han ut i ledelse. 81 sekunder skilte bakover til franskmannen Thierry Gueorgou da løtensokningen startet på den 5,7 kilometer lange ankertappen med 20 poster. Dæhli begynte bra, men franskmannen nærmet seg noe. Etter en tredel av etappen hadde forspranget sunket til 64 sekunder.

– Det ser veldig bra ut for Norge, kommenterte speakeren.

Så ble det under ett minutt, men så økte løtensokningen.

For andre år på rad ble det VM-gull til Norge med en løtensokning på siste. VM kunne ikke ha sluttet bedre.

Latvia neste

Neste år er VM i Latvia. Senere i høst blir det en landslagssamling der i forbindelse med den neste verdenscuprunden og litt senere på høsten blir det en klubbsamling.

– Men det store målet er når VM arrangeres i Spydeberg om to år, sier Magne.

Spydeberg ligger bare 70 kilometer nord for bostedsbyen Halden.

Utenom to verdenscuprunder, O-Ringen ved Arvika i slutten av denne måneden, og NM-uka i september blir det lite bruk av startnummer resten av sesongen.

– På slutten av sesongen bruker jeg ikke å ha så mye energi til å konkurrere, sier han.

Tsjekkia om fire år

Når Norge er vertskap for VM, er det bare skogdistanser. Fra og med 2019 er det skogs-VM hvert andre år og sprint-VM hvert andre år. I 2020 er Danmark vertskap for det første rene sprint-VM-et. Året er det et nytt skogs-VM i Tsjekkia.

Artikkeltags