Knock- Out sprint er en ny øvelse i verdenscup sammenheng. Løperne stiller til et kvalifiseringsløp til kvartfinalene. De 12 beste i hvert heat går til kvartfinaler. De seks beste fra hvert heat i kvartfinalene går til semifinaler, og de to beste i hvert av de tre semifinaleheatene, går til finalen. Jon Aukrust Osmoen var en av tre norske løpere som kvalifiserte seg til kvartfinale. Derfra gikk Jon videre til semifinale. Den andre norske løperen som gikk videre var Øystein Kvaal Østerbø.

I semifinalen kom Jon inn på delt fjerdeplass med sveitseren Daniel Hubmann i sitt heat. Hubmann er ikke hvem som helst, da han har mange VM medaljer. Jon løp på 6.21, bare fattige fem sekunder fra å gå videre til finalen. Bare seks løpere får løpe finalen i Knock- Out sprint. Vojteren Kral fra Tsjekkia som vant Jons semifinaleheat, ble vinneren av finalen. Jon var bare seks sekunder bak han i semifinalen. – Det var små marginer i semifinalen, og lite som skilte helt til toppen, men jeg er fornøyd med dagen totalt sett, sier Jon. Knock- Out sprinten gav han 27 poeng i verdenscupen, og en plass i søndagens finale. Der de 40 beste herrene i verden får stille.

Dagen etter kom Jon på første laget til Norge i sprintstafett. Jon løp tredje etappe for Norge 1. - Jeg er fornøyd med gjennomføringen av min etappe, sier Jon. Laget løp inn til 4. plass i verdenscupen i sprintstafett. Vinner var Sveits foran Sverige med Tsjekkia på tredjeplass. Lørdag løp Jon mellomdistanse. Her ble Jon nr. 65. – Mellomdistansen var lagt til et av de mest ekstreme terreng jeg noen gang har løp i.

Søndag avsluttet verdenscupen med nok en sprint. Jon løp inn til 25.plass på 15.53. – Mitt siste løp i årets verdenscup var et greit løp. Det begynner å tære på kroppen med så mange løp på fire dager. Jeg ser at jeg har et bra fysisk nivå, men at jeg har en vei å gå på det sprint o- tekniske når jeg løper alene, avslutter Jon. Vinner ble Jonas Leandersson fra Svergie på 14.53.