Dæhli vant første etappe i O-ringen

Magne Dæhli vant åpningsetappen under O-ringen i Arvika. (Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix)

Magne Dæhli vant åpningsetappen under O-ringen i Arvika. (Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix)

Artikkelen er over 2 år gammel

Magne Dæhli er i rute til å vinne 80.000 svenske kroner. Nordmannen vant første etappe i verdens største orienteringsarrangement, svenske O-ringen, søndag.

DEL

En sterk avslutning sikret Dæhli seieren på åpningsetappen.

– Det var fint terreng, som forventet. Både litt som på Hedmarken og Østfold, så jeg følte meg veldig hjemme, sa Magne Dæhli.

– Jeg har gjort et par småmisser. Men farten har vært bra hele veien, så jeg regnet med at jeg skulle være med og kjempe om seieren.

Og Dæhli fikk rett. Hans nærmeste konkurrent, svenske William Lind, ledet med 17 sekunder midtveis, men i mål var Dæhli 19 sekunder foran.

Norges største håp i Arvika kom på pallen sammenlagt i fjor. I år vil han ta steget til det øverste trinnet på pallen.

– O-ringen er viktig, og en sammenlagtseier her henger veldig høy. Like høyt som VM-gull, kommenterte Dæhli.

Eskil Kinneberg og Thomas Natvig Årstad åpnet også bra i Sverige. Duoen er henholdsvis nummer 4 og 5 etter første etappe. Verdensmester på langdistanse, Olav Lundanes, er 9.-mann.

I dameklassen festet den doble verdensmester og fjorårsvinner, Tove Alexandersson, grepet med en klar seier foran den norske veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg.

De norske løperne markerte seg også sterkt i juniorklassene med tre seirer til henholdsvis Marie Olaussen, Anine Lome og Elias Jonsson.

Artikkeltags