– Akkurat nå orker jeg ikke å tenke så mye på at jeg må stille om, sa Magne en snau time etter målgang.

Topporienteren ble nummer 19. 2.38 minutter var differansen fram til vinner Eskil Kinneberg fra Gjerdum på Romerike. Nesten to minutter var gapet opp til forhåndsfavoritt Olav Lundanes.

– De to første postene gikk bra for meg, sier Magne.

Av de beste

I starten var hedmarkingen også helt i toppen. Det var nærmest det motsatte av at han ofte har vært noe sen i starten på store mesterskapsløp. Som regel har han tapt tid til å begynne med og har så bare løpt fortere og fortere.

– Jeg har ingen forklaring, men etter de to første postene ble det så dårlig. Jeg klarte ikke å løpe i rett retning i det hele tatt og gjorde feil etter feil, sier han.

Landslagssjef Jørgen Rostrup har heller ingen forklaring på feilene.

– Han gjorde tekniske feil. Av og til blir det slik. Magne vil komme tilbake, sier landslagssjefen.

Måtte ha svar

Tirsdag kveld ble brukt til å analysere konkurransen og finne årsaker til at det hadde gått galt.

– Jeg må bare få klarhet i hvorfor det gikk som det gikk, sier Magne.

Årsaken til at det ikke minst er bra å få svar, er at de to andre konkurransene går i samme terrengtype bare noen få kilometer fra der mellomdistansen ble arrangert.

Stafetten neste

På de to siste VM-stafettene har Magne ankret i mål til gull. På EM tidligere i år gjorde Olav Lundanes det samme. Med seieren i går kan det være duket for Eskil Kinneberg som ankermann, men selv om Dæhli var dårligst av de norske i går, er det ingen tvil om hans plass på laget. Han er også sikker på langdistansen lørdag. Der han den siste muligheten i årets mesterskap til å nå det store målet om en individuell medalje.