Gå til sidens hovedinnhold

Vant EM-uttaksløp - en snørik vinter har gjort orienteringsløperen bedre

Artikkelen er over 3 år gammel

To ganger har Jon Aukrust Osmoen deltatt på EM med en 32. plass som best. Det er på den tredje gangen det virkelig skal skje. Mye snø har brakt osingen videre oppover

På Akershus festning i sentrum av Oslo var Osmoen best av alle på det siste av de tre uttaksløpene foran EM i orientering. Dermed er han minst klar for individuell sprint under EM i første del av mai.

Det kan også godt være at det blir flere opptredener under mesterskapet i Sveits da han blant annet er førstereserve på mellomdistansen.

– Målet? Jeg vil være fornøyd med å bli blant de 15 beste og topp ti vil være særdeles bra, sier østerdølen.

Fra før har han vært med på EM både for to og fire år siden uten å nå helt opp. 32. plassen på langdistansen i Portugal for fire år siden er det beste fra før, men nå er nivået høyere, ikke minst på sprint.

– Jeg er blitt sterkere fysisk. At det har vært så mye snø i vinter, har bidratt til at det er blitt mer trening på hardt underlag, sier han.

Magne Dæhli, som i fjor for andre år på rad ankret Norge inn til gull på VM-stafetten, skal som vanlig delta på skogsdelen av EM. Han sprintet ikke rundt Akerhus festning. Mellom og lang er hans distanser i Sveits.

Kommentarer til denne saken