Gå til sidens hovedinnhold

Osen menighetsråd ga et bilde som takk for gaven

Anne Britt Lilleholm ga fire millioner kroner i gave til oppussing av kirkene i Osen. Nå har hun fått takk.

Nå ønsker menighetsrådet i Osen å gi noe tilbake til Anne Britt.

– Men hva skal man gi til en dame som har vært så raus mot bygda si? En blomsterkvast ble for lite. Etter mye tenking ble kunstner Laila Øien, som har røttene sine ifra Osen, satt på oppdraget, skriver Hege Vangli, leder i Nordre Osen menighetsråd, til Østlendingen.

Hun forteller videre:

– I slutten av juni var kunstverket ferdig og planleggingen av utdeling/overraskelsen kunne starte. Overrekkelsen skulle skje under Olsok-gudstjenesten, 29. juli. Gamlekirka blir brukt en gang i året og det er under olsok. Og hva passet vel bedre enn å ha det akkurat da og i en ferdig oppusset kirke.

Les også

Ingrun manglet to millioner kroner – uka etterpå sto de på konto

– Anne Britt ønsker i utgangspunktet ikke mye oppmerksomhet og det var høyst usikkert om hun kom til gudstjenesten. Mulig hun ante at noe var i gjære, for hun dukket ikke opp. Hjertet hoppet litt ekstra da hun ble observert syklende forbi kirken en halvtime før gudstjenesten. «YES, hun kommer», var det første som dukket opp i hodet hos meg, skriver Hege.

Men hun skulle nok bare på butikken. Maleriet ble allikevel vist fram for menigheten etter gudstjenesten. Turen gikk hjem til Anne Britt samme kveld for å gi gaven, men hun var borte.

Med litt innsideinformasjon av en bekjent ble maleriet overbrakt Anne Britt neste kveld. To representanter fra menighetsrådet dro hjem til henne. Det var en overrasket og rørt mottaker vi møtte. Hun hadde ikke forventet dette i det hele tatt.

– Kirken er nå ferdig pusset og malt, og den lyser opp i sentrum av bygda. Jobben er utført av malerfirmaet Ingar Gregersen som har gjort en kjempegod jobb. Hull er tettet, råtne bord er byttet ut og takrenner er på plass, det sistnevnte er helt nytt. Kirken har ikke hatt dette før, men for å bevare treverket bedre er dette blitt montert. Folk i bygda er stolte over den «nye» gamlekirka si fra 1777.

Kommentarer til denne saken